De câte ori trebuie udate mușcatele în timpul verii. Greșeala pe care mulți o fac

Mușcatele se îngrijesc ușor, însă trebuie să fim atenți cum le udăm. Trebuie să iei în considerare că un exces de apă poate duce la apariția bolilor și la putrezirea rădăcinilor. Vara, ele trebuie udate de 2 - 3 ori pe săptămână, iar dacă sunt ținute în soare mai multe ore, atunci udarea se va face zilnic. Aceste flori nu trebuie pulverizate sau udate pe frunze, pentru că se pătează.

Cum trebuie să îngrijești corect mușcatele Foto: Shutterstock
Cum trebuie să îngrijești corect mușcatele Foto: Shutterstock

Mușcatele nu trebuie lăsate în razele directe ale soarelui 

Mușcata este una dintre cele mai populare și răspândite plante din lume. Originară din Africa de Sud, aceasta împodobește aproape orice balcon sau terasă. Deși este iubitoare de lumină, nu ar trebui să lași mușcatele în razele direct ale soarelui, pentru a nu se arde. Așadar, în zilele caniculare ar fi bine să o protejezi. O idee ar fi să montezi o umbrelă, dacă nu vrei să muți jardiniera cu totul din bătaia soarelui.

Cât de des trebuie udată planta 

Însă la fel de important este și udatul acestei plante. Pe timp de vară, udarea regulată este esențială pentru menținerea sănătății și frumuseții mușcatelor. Însă este important să găsești un echilibru, deoarece un exces de apă poate duce la apariția bolilor și la putrezirea rădăcinilor, în timp ce lipsa apei poate determina uscarea și căderea florilor. Vara, mușcatele trebuie udate de 2-3 ori pe săptămână. Iar dacă sunt ținute în soare mai multe ore, atunci udarea se va face zilnic.

Mușcatele nu trebuie udate pe frunze 

Mușcata se udă de sus, prin turnarea apei direct în ghiveci. Nu uda niciodată mușcata în farfurioară, adică de jos, deoarece apa stătută favorizează apariția mai multor boli și poate duce la putrezirea rădăcinilor. De aceea, este extrem de important ca după ce s-a scurs apa din ghiveci, să golești farfuria.

Mușcatele nu trebuie pulverizate sau udate pe frunze, pentru că se pătează. De asemenea, trebuie să eviți să uzi și petalele florilor, deoarece pot putrezi dacă apa rămâne mai mult timp pe ele.

Mușcatele preferă apa de ploaie 

De asemenea, un alt aspect foarte important este și calitatea apei. Mușcatele iubesc cel mai mult apa de ploaie. Însă atunci când nu este posibil, cel mai adesea folosim apa de la robinet. În privința acesteia, trebuie să ținem cont de  două lucruri esențiale: lasă apa de la robinet într-un vas timp de 24 de ore înainte să o torni plantelor pentru a se elimina clorul și ceilalți dezinfectanți și nu le uda cu apă rece pentru că riști să le omori, mai ales în zilele caniculare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net