De ce a fost ucis, de fapt, John Lennon. Asasinul a dezvăluit adevăratul motiv la 40 de ani de la moartea artistului

John Lennon a fost asasinat pe data de 8 decembrie 1980. A fost împuşcat mortal în timp ce se întorcea în apartamentul său din New York, cu soţia sa. După 40 de ani de la decesul său, asasinul a dezvăluit adevăratul motiv al crimei.

Asasinarea lui John Lennon. De ce a fost, de fapt, ucis? / foto: Shutterstock
Asasinarea lui John Lennon. De ce a fost, de fapt, ucis? / foto: Shutterstock

Pe 8 decembrie 1980, viața lui John Lennon a fost curmată în fața clădirii în care locuia. Tocmai ce terminase o sesiune cu faimoasa fotografă Annie Leibovitz pentru ceea ce avea să devină faimoasa fotografie de pe coperta revistei Rolling Stone cu el dezbrăcat alături de soția sa, Yoko Ono, însă, în jurul orei 22:50, în timp ce se întorcea împreună cu aceasta la apartamentul lor din New York, artistul a fost împuşcat mortal de patru ori, de Mark Chapman, declarat fan al acestuia. În aceeași zi, îl rugase să îi dea un autograf.

40 de ani mai târziu, bărbatul care a ucis legenda Beatles și-a cerut scuze față de văduva acestuia, Yoko. De asemenea, a dezvăluit realul motiv al crimei. Mark a susținut că John Lennon a fost ucis pentru „glorie” și pentru că merita pedeapsa cu moartea, adăugând că se gândește tot timpul la „actul josnic” și acceptă că își poate petrece restul vieții în închisoare. El se află și acum după gratii și avut 12 cereri de eliberare condiționată refuzate de când a devenit eligibil în 2000.

„Îmi doream faima atât de mult, încât eram dispus să fac orice”

„L-am asasinat (..) Pentru că era foarte, foarte, foarte faimos și acesta este singurul motiv. Și căutam foarte, foarte, foarte, foarte mult gloria de sine”, declara asasinul în 2020, potrivit radiotimes.com.

De asemenea, în timpul audierii sale pentru eliberare condiționată din august 2022, a recunoscut că a greșit și era conștient că face ceva rău, dar își dorea prea mult faima: „Nu voi da vina pe nimic altceva sau pe nimeni altcineva pentru că m-a adus acolo. Știam ce fac și știam că este rău, știam că este greșit, dar îmi doream faima atât de mult, încât eram dispus să fac orice și să iau o viață umană”.

Mark Chapman încă este căsătorit cu soția sa, Gloria, care continuă să-l viziteze în închisoare, iar cea de-a treisprezecea audiere pentru eliberarea condiționată a fost programată pentru februarie 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net