De ce e bine ca un copil să creadă în Moș Crăciun

Ultima actualizare:

    Moșul îi face pe copii mai buni, mai responsabili
Moșul îi face pe copii mai buni, mai responsabili

Câteodată este benefic să-ți păcălești copilul. Ne referim aici la a nu-i spune adevărul despre Moș Crăciun și a-l lăsa să creadă cât mai mult timp în existența lui. De ce? Pentru că, spun psihologii, acest lucru are un farmec aparte pentru cel mic și îl responsabilizează.

Chiar dacă venirea Moșului este un eveniment singular din an, care se consumă într-o singură noapte, are o mulțime de beneficii pentru dezvoltarea psihică și emoțională a unui copil. Moșul apare ca o răsplată, ca un personaj care aduce bucurie. Asta DOAR dacă a fost cuminte. Copilul știe că, dacă e ascultător și face fapte bune, are mai multe șanse de a primi toate cadourile din listă. ”Moşul responsabilizează copilul, care trebuie să fie bun şi cuminte pentru a primi darurile. Apoi, fiecare dintre noi are nevoie de o sărbătoare, de o bucurie, de ceva în care să creadă. Ați văzut că, de pe la începutul lui decembrie, copilul numai despre Moș Crăciun vorbește. Caută să fie mai cuminte, își pregătește poeziile și cântecele pe care să le spună în seara cea mare, își scrie scrisoarea cu dorințe... Toate acestea au un farmec unic al copilăriei. Prin urmare, cu cât crede mai mult timp în Moş Crăciun, cu atât mai bine pentru sufletul lui de copil”, spune psihologul Mihaela Vintilă.

Până la ce vârstă poate să vină Moșul

Nu există o vârstă de la care Moşul să poate veni la un copil, şi nici o perioadă anume, când să se oprească. Ideal este să vină cât mai devreme, chiar de la un an-doi, ca să se obișnuiască. De la doi ani în sus, când începe să înțeleagă, e bine să-l pregătești înainte, să-i povestești despre cel ce vine cu daruri, pentru a nu se speria de apariția neobișnuitului personaj.

Ce-i spui dacă nu a primit ce a cerut

În scrisoarea trimisă Moșului, poate copilul a cerut multe. Unele dintre dorințe pot fi greu de îndeplinit pentru părinți. Dacă sacul Moșului a fost mult mai ușor decât se aștepta copilul, tu, ca părinte, trebuie să-l „scuzi” pe Moșul că e bătrân și mai uită. Sau că poate nu a găsit în magazine, dar că anul viitor îi va aduce.

image
image
image
image
image
image
blue air caseta copy jpg
Razboi Ucraina Rusia distrugeri 26-27 mai 2022 oras Bakhmut bombardamente FOTO EPA-EFE
camioana trafic foto pixabay jpg
man 2563426 960 720 jpg
The Holme Wikipedia jpg
simona plange jpg