De ce e bine să mănânci aşezat la masă

simeon stalpnicul png

Eşti mereu pe fugă? Nu-ţi acorzi timpul necesar pentru servirea mesei în tihnă, aşezat pe scaun? Mâncatul în picioare este mai nociv decât ai crede. De la modul în care are loc digestia până la numărul de calorii reţinute, servirea mesei de jos asigură un stil de viaţă mai sănătos. Iată care sunt beneficiile faptului că mănânci aşezat la masă.

Digestia este mult mai bună

Dacă vrei să te bucuri din plin de o masă copioasă, află că digestia joacă un rol important. De aceea, este indicat să te aşezi cât mai confortabil şi să uiţi de griji. Disconfortul psihic nu rezonează foarte bine cu procesul de digestie. De fiecare dată când mănânci din picioare, organismul tău percepe această poziţie ca fiind una determinată de stres. Vei resimţi adesea crampe, dureri abdominale sau dureri de cap, cauzate de faptul că procesul de digeste este bruiat de starea falsă de stres cu care organismul tău se confruntă.

Te bucuri de mâncare

De multe ori, când mâncăm stând în picioare, suntem concentraţi pe alte acţiuni. Dacă te grăbeşti undeva, iar în mână ţii o felie de pizza, atenţia este împărţită între mai multe lucruri, în acelaşi timp: faptul că eşti în întârziere, balta peste care trebuie să sari, felia de pizza, culoarea roşie a semaforului. În schimb, savurând de jos o felie de pizza, îi poţi simţi cu adevărat gustul desăvârşit. Simţi altfel blatul rumenit, roşiile sunt parcă mai gustoase, iar condimentele se combină mai bine între ele.

Îţi dă o stare de bine

Încearcă să mănânci pe cât de mult posibil alături de alte persoane. Mesele între colegi sunt mereu presărate cu glume şi discuţii interesante. Toate acestea îţi oferă o stare de bine, iar un psihic bun contează enorm pentru ca digestia să aibă loc în cele mai bune condiţii. Este bine să mănânci mereu în acelaşi loc, atât acasă, cât şi la birou.Alege scaunul pe care te simţi cel mai bine, ca să te relaxezi atunci când mănânci. Bucură-te cât mai mult de mese sănătoase, mai ales atunci când eşti la muncă. Este important ca organismul să poată procesa rapid mâncărurile uşoare, iar tu să rămâi fresh până la finalul programului. Nu în ultimul rând, fă-ţi timp să te bucuri de mâncarea pe care o savurezi. Fie că mănânci un croissant sau de un fel mai sofisticat de mâncare, bucură-te pe deplin de această experienţă, conform www.alegesanatos.ro.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
Soldati ucraineni se adapostesc in timpul unui bombardament in Lyman- razboi Ucraina FOTO Profimedia
Ligia Deca FOTO Presidency jpg
image
image
image
image
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg