De ce e rău să ne masturbăm? 3 motive mari

Ultima actualizare:

    Masturbarea în exces poate creea dependențăfoto: 123RF
Masturbarea în exces poate creea dependențăfoto: 123RF

De-a lungul timpului au apărut tot felul de teorii în ceea ce priveşte efectele negative ale masturbării. Bărbatul care se masturbează în exces poate avea probleme din punct de vedere sexual. Nu va mai simţi nevoia să facă sex sau va ajunge foarte greu la orgasm cu partenera.

Masturbarea este o practică destul de răspândită mai ales în rândul bărbaților. Însă nu trebuie să se abuzeze de acest lucru. De ce e rău să ne masturbăm? Autosatisfacerea este o problemă atunci când acest comportament este excesiv sau când este preferată actului sexual cu un partener. Din această perspectivă, consecinţele sunt de natură fiziologică, dar şi psihologică, influenţând negativ imaginea de sine a persoanei şi dinamica sexuală a vieţii de relaţie.

De ce e rău să ne masturbăm: Poate crea dependență

Atunci când simți că masturbarea a luat controlul asupra vieţii tale, trebuie să conştientizezi că ai nevoie de un specialist. Această activitate sexuală trebuie făcută cu moderaţie şi nu trebuie să devină un mod de viaţă. Efectele negative ale masturbării pot apărea în momentul în care simţi nevoia să o faci cu orice preţ, în orice moment, când rişti să-ţi pierzi locul de muncă din cauza asta şi relaţia cu partenera de viaţă are de suferit.

De ce e rău să ne masturbăm: Erecția și ejacularea pot avea de suferit

Un bărbat cu cât se masturbează mai des, cu atât mai greu va ajunge să ejaculeze în timpul unei partide de sex. Corpul lui va fi obişnuit să aibă reacţie doar dacă se mângâie singur şi nu când este atins de parteneră. De asemenea, erecţia va avea de suferit. După fiecare ejaculare penisul va fi  mai puţin tare în timpul următoarei erecţii, în special dacă este foarte puţin timp între cele două acte.

De ce e rău să ne masturbăm: Cu timpul apare sentimentul de vinovăție

Cei mai mulți bărbaţi se simt ruşinaţi după ce se masturbează, iar cu timpul poate apărea sentimentul de vinovăţie. Pe termen lung acest obicei îi poate afecta din punct de vedere psihologic. Vinovăţia se poate manifesta sub mai multe forme, nu doar ca emoţie, ci poţi avea dureri de cap, poţi simţi anxietate şi furie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net