De ce este muzică în marile magazine atunci când faci cumpărături. Totul se întâmplă dintr-un motiv bine întemeiat

Muzica are o mare putere de a ne influența emoțiile și starea de spirit, ceea ce îi conferă un potențial mare ca instrument de meditație. Muzica ne poate activa sau relaxa, ne poate înveseli sau întrista. Chiar și consumatorii recunosc că muzica îi influențează. Un studiu arată că oamenii petrec mai mult timp în magazine, dacă le place muzica.

Muzica îți stimulează starea de spirit și te ajută să te relaxezi Foto: Shutterstock
Muzica îți stimulează starea de spirit și te ajută să te relaxezi Foto: Shutterstock

 Unii oameni preferă muzica cu sunete ale naturii, alții recurg la compoziții cu boluri tibetane sau piese muzicale în care suna clopote sau cântece care te transportă în temple îndepartate. Muzica New Age, cântările gregoriene și chiar muzica clasică de relaxare au fost, de asemenea, surse de inspirție pentru mulți meditatori.

Conexiunea dintre creier și muzică 

Experții încearcă să înțeleagă cum ascultă creierul muzica și cum o codifică atunci când cântăm din voce sau la instrument.  

Cercetătorii de la John Hopkins Medical Institute au rugat zeci de muzicieni de jazz și rap să facă improvizații muzicale în timp ce stăteau culcați în interiorul unui aparat de scanare RMN, pentru a vedea care porțiuni din creier se activează.

Ce au descoperit este că, atunci când interpretăm muzică, toate regiunile creierului se activează și energizează.

Efectele benefice ale muzicii 

Muzica te ajută la îmbunătățirea comunicării, evocarea de amintiri, dezvoltarea inteligenței și a logicii, repararea problemelor creierului, îmbunătățirea sistemului imunitar, influențarea emoțiilor.

Oamenii stau mai mult in magazine dacă le place muzica 

Chiar și consumatorii recunosc că muzica îi influențează. Cei care au participat la un studiu au recunoscut că atunci când într-un magazin se difuzează muzica pe care ei o apreciază, 35% stau mai mult, 31% îl revizitează, 21% îl recomandă altor persoane, 14% cumpără mai mult.

Să nu uităm că, un marketing prin muzică bine pus la punct, poate ajuta o companie să se diferențieze mai bine și să ofere o experiență de calitate consumatorului. Experiența e importantă ca să faci consumatorul să plătească mai mult.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net