De ce nu s-a căsătorit niciodată Isaac Newton. Se spune că nu a întreținut relații sexuale cu nicio femeie

Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) astăzi este venerat ca fiind unul dintre cei mai mari oameni de știință care au trăit vreodată, una dintre cele mai strălucite minţi ale omenirii: „Tatăl fizicii moderne”. Cu toate acestea, el nu a reușit să își facă prea mulți prieteni de-a lungul vieții și nu a fost căsătorit niciodată. 

Isaac Newton nu a fost căsătorit niciodată Foto: Shutterstock
Isaac Newton nu a fost căsătorit niciodată Foto: Shutterstock

Cu câteva clipe înainte să moară Isaac Newton a spus: „Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe malul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei, sau o scoică roșie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în fața mea”, scrie shtiu.ro.

Isaac Newton, cel mai important savant din istorie 

Isaac Newton este considerat cel mai important savant din istoria omenirii, descoperirile sale revoluționând felul în care lumea a fost înțeleasă ulterior. A studiat la început pentru a obține o diplomă în drept.

Savantul a suferit în timpul vieții două căderi nervoase. Newton a fost cel care a inventat telescopul cu refracție și a descoperit gravitația după ce a văzut cum un măr a căzut din pom.

Newton, renumit om se știință

A fost un renumit om de știință, făcând carieră ca și alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom. În 1696, Issac Newton a fost numit director al Monetăriei Regale. Lucrarea „Philosophiae Naturalis Principia Mathematica” este considerată, de specialiștii în domeniu, cea mai influentă carte de fizică din istoria omenirii.

Newton a lucrat asupra efectelor și caracteristicilor corpurilor în mișcare, difracția luminii, gravitația universală, forța centrifugă și forța centripetă.

Newton nu a fost căsătorit 

Newton a ajutat Marea Britanie să treacă peste criza economică a secolului al XVII-lea. Isaac Newton nu a fost căsătorit și se presupune că nu a întreținut niciodată relații intime. Unul dintre dinții lui Newton a fost vândut la o licitație, în anul 1816, pentru aproximativ 3.600 de dolari.

Ce a prezis savantul 

Savantul a prezis că până în anul 2060 lumea se va sfârși. Tatălui celebrului om de știință s-a numit tot Isaac Newton. Una dintre replicile celebre ale lui Newton spune: „Platon  este prietenul meu – Aristotel este prietenul meu – dar cel mai mare prieten al meu este adevărul.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
cel mai scurt zbor din lume jpg
carte pexels jpg
cumparaturi carucior plin mancare alimente jpg
piersici piersica adobestock jpg
crima botosani criminal jpg
miere jpg
apa vie izvor munte png
Avion Tarom Dakar Twitter RFIAfrique jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net