De ce trebuie să mănânci o boabă de tămâie în fiecare dimineață. Beneficiile nebănuite ale acestui obicei

Ultima actualizare:

Tămâia este folosită de obicei în Biserică pentru sfințirea locului și a credincioșilor care participă la slujbele religioase. Puțină lume știe, însă că tămâia este folosită ca leac pentru diverse boli de mii de ani și că este facută din rășina unui arbust numit Boswellia, scrie adevărul.ro.

Tămâia are multiple beneficii pentru sănătate Foto: Pixabay.com
Tămâia are multiple beneficii pentru sănătate Foto: Pixabay.com

Cum se obține tămâia 

Tămâia este rășina unor specii de arbuști din genul Boswellia din India și Arabia de sud. Aceasta se obține prin crestarea din scoarța arbuștilor și solidificare sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie.

Este folosită de obicei în biserică, pentru sfințirea locului și a credincioșilor care participă la slujbele religioase, dar și pentru diverse boli de mii de ani.

Tămâia face miracole dacă e luată pe stomacul gol

Dacă ai probleme cu plămânii, ia câte o bobiță de tămâie dimineață, pe stomacul gol, timp de o săptămână. Astfel, poți scăpa de astm, bronșite și laringite. De asemenea, tămâia ajută la digestie și combate stresul.

Ai grijă, însă ca tămâia pe care o folosești să fie naturală. O poți deosebi de cea artificială uitându-te la culoarea ei, trebuie să fie semitransparentă, și la luciu, nu trebuie să fie acoperită cu un praf albicios.

Beneficiile consumului de tămâie 

În ultimele decenii, știința a început să înțeleagă că Boswellia și uleiurile sale ne pot aduce beneficii sănătății. Tămâia are capacitatea de a combate inflamația și poate acționa în următoarele moduri: ajută la reglarea producției de globule albe, întârzie reacția la sensibilizare și reglează producția de anticorpi care protejează împotriva infecțiilor cu viruși și bacterii.

Cum ajută tămâia persoanele tinere 

La persoanele tinere, extractul de tămâie crește numărul conxiunilor neuronale și îmbunătățește memoria pe termen lung.

Administrarea tămâii la bolnavii diagnosticați cu scleroză multiplă, îmbunătățește coordonarea motorie și orientarea spațio-temporală. Recuperarea funcțiilor cognitive este potențată la pacienții cu AVC ischemic prin administrarea de tămâie și totodată, la acești pacienți, este documentată și scurtarea timpului de refacere, de recuperare.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net