De la Londra la New York în 11 minute! Nu, nu e vorba despre Concorde

Ultima actualizare:

    Acessta este modelul de avion "Antipode" care ar putea să facă ruta New York - Londra în 11 minute
Acessta este modelul de avion "Antipode" care ar putea să facă ruta New York - Londra în 11 minute

După conceptul Skreemr, Charles Bombardier uimește cu o nouă invenție de aeronavă capabilă să atingă viteza Mach 24, de 12 ori mai rapidă decât avionul Concorde. Deși poate transporta doar zece oameni, străbate peste 20 000 km în mai puțin de 60 de minute.

Aeronava „Antipode are capacitatea de a străbate peste 12 430 de mile (20 000 km) și poate ajunge de la Londra la New York în doar 11 minute.

Un astfel de avion funcționează cu un sistem de șine magnetice pentru a fi efectiv catapultat în atmosferă, atingând astfel viteza Mach 10. Aeronava este plasată pe niște șine paralele conductive care lansează aparatul folosind un câmp magnetic deosebit de puternic. Ca sistem de rezervă, avionul ar putea folosi niște rachete adiționale care funcționează cu oxigen lichid sau cherosen, ajutând avionul „Antipode” să se înalțe cât mai mult și să atingă viteza Mach 4. La rândul lor, motoarele acestui aparat de zbor impresionant ar l-ar putea propulsa la o viteză de zece ori mai rapidă decât cea a sunetului (12 349 km/h). 

Problemele acestui concept de zbor ar fi zgomotul asurzitor care ar fi trimis spre pământ și căldura enormă pe care ar degaja-o la lansare. Aceasta poate fi însă diminuată prin folosirea unui sistem LPM (”long penetration mode”) care va reduce din temperatura extrem de ridicată de la lansare și din unda de șoc.

Pentru moment, aeronava este concepută pentru domeniul militar și mediul afacerilor, putând transporta într-un timp extrem de scurt și pe o distanță foarte mare doi oficiali ai unor state de exemplu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net