Decorul inspirat din natură, la modă în 2020

29 ianuarie 2020
article img

Materiale naturale din lemn, piatră şi pânză, lumină naturală, multe plante şi culori pământii, lemnoase, dar şi pastel (verzi, portocalii, albastre), acestea sunt tendinţele anului 2020 în materie de amenajări interioare.

Designerii au stabilit că, pentru a ne simţi cât mai bine în propriile locuinţe, trebuie să ne reîntoarcem la natură. Renunţaţi la stilul greoi, somptuos, foarte elegant sau rece, metalic. În case, de acum, se poartă naturaleţea. Mizaţi pe lemn simplu, chiar neşlefuit, pe împletituri, pe covoare „ţesute”, pe lampadare şi veioze din pânză, din hârtie, pe tablouri şi tapet cu motive florale, tropicale. Inclusiv băile au obiecte sanitare, pereţi şi pardoseală cu piatră naturală şi lemn.

article img
Multe plante

În ceea ce priveşte culorile, sunt foarte apreciate verdele-măslină, bejul, albastrul, griul, portocaliul şi rozul. Plantele au efect terapeutic, aduc viaţă în casele voastre, aşa că vă puteţi lua multe ghivece cu flori mici, colorate, sau bonsai, mini-palmieri în ghivece elegante pe care să le puneţi pe pardoseală. Chiar şi aranjamentele cu muşchi şi licheni sunt de efect. Spaţiul trebuie să fie aerisit, luminos, cu piese de mobilier de calitate, durabile în timp, convertibile, pe care le puteţi folosi în mai multe scopuri.

article img
Lemn şi piatră în baie

În ceea ce priveşte decoraţiunile, acestea sunt personalizate, cu poze şi obiecte care vă trezesc amintiri, care au legătură cu pasiunile voastre, dar şi ele din materiale naturale, plăcute la atingere.