Destinaţia zilei: 3 locuri de poveste în Croaţia

Ultima actualizare:

Pentru că obiectivele turistice sunt multe şi vacanţa este scurtă, iată o selecţie a câtorva atracţii pe care n-ar trebui să le ratezi!

Gornji Grad este "nucleul" medieval al oraşului Zagreb. Numele lui se traduce prin "Oraşul de Sus". Iniţial, au fost două orăşele seprate. Kaptol - unde era şi Scaunul Episcopal, şi Gradec, un oraş de negustori şi meşteşugari. Cele două localităţi s-au unit prin 1770 şi au format zona de nord a oraşului vechi din Zagreb. Punctul central de atracţie din Gornji Grad este biserica Sf. Marcu, biserica parohială a vechiului Zagreb.

Palatul lui Diocleţian, din Split, a fost construit, aşa cum îi spune şi numele, de împăratul roman Diocleţian care a venit să locuiască aici după ce s-a retras de la conducerea imperiului. A trăit liniştit în minunatul palat, ocupându-se de amenajările decorative. După ce romanii au abandonat aceste locuri, palatul a rămas nelocuit timp de câteva secole. Prin secolul al VII-lea, locuitorii din apropiere s-au refugiat aici din calea năvălirii barbarilor. Astăzi, între zidurile palatului sunt multe restaurante, magazine şi chiar locuinţe.

Arena Pula - amfiteatrul din Pula este al şaselea ca mărime dintre arenele romane care au supravieţuit, şi unul dintre cele mai bine păstrate monumente romane din Croaţia. Arena a fost construită prin secolul intâi şi avea 26.000 de locuri. In secolul al XV-lea su fost luate foarte multe dintre pietrele din care este construit şi au fost folosite la construcţia caselor din împrejurimile oraşului Pula. Din fericire, practica barbară a fost oprită înainte ca întreaga construcţie să fie dărâmată. Astăzi, amfiteatrul este un loc de atracţie popular în Croaţia şi este folosit ca loc de desfăşurare a multor festivaluri şi spectacole pe timpul verii.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Croatia Hotel Arkada 2* - de la 207 Euro/pers./sejur, 7 nopți cazare cu demipensiune. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021 9407

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net