Destinatia zilei: 5 atractii in Skiathos

Ultima actualizare:

Skiathos TownSingurul oraș de pe mica insulă este chiar capitala, Skiathos sau Chora, un loc fermecător, cu străzi înguste și case tradiționale vopsite în alb și acoperite cu țiglă. Principala stradă din centrul orașului este Papadiamantis, cu multe magazine de artizanat, galerii de artă și magazine de haine și bijuterii, ce rămân deschise până seara târziu. Ele sunt motive excelente pentru plimbările de seară. Explorează și aleile alăturate străzii principale și vei descoperi mai multe magazine cu suvenire, camuflate printre casele văruite cu alb dimprejurul centrului. Orașul Skiathos este plin de taverne, cafenele și cluburi de noapte, așa ca nu vei duce lipsă de distracție dacă îți petreci vacanța pe această insulă!

Cetatea medievală KastroFosta capitală medievală a insulei Skiathos, Kastro, se află printre cele mai importante obiective turistice din zonă. Cetatea datează din secolul al XIV-lea și avea funcția de apărare împotriva invaziilor piraților. Este situată în cel mai nordic punct al insulei, pe o stâncă imensă, și îți oferă o panoramă superbă. În interiorul cetății, poți vedea altarul lui Hristos, minunatele picturi murale datate din anul 1695 și altarul Sf. Nicolae.

Mănăstirea EvangelistriaEste situată la 4 km nord de oraș. A fost fondată în 1794 și este locul istoric în care a fost conceput și binecuvântat primul steag al Greciei cu cruce albă pe fond albastru. În interiorul mănăstirii vei vedea relicve bisericești rare, icoane bizantine, cărți și manuscrise din secolul al XVII-lea, împreună cu numeroase cruci din lemn și icoane din perioada bizantină. Pe 15 august, la mănăstire se oficiază Epitaful Maicii Domnului, o datină ce se întâlnește doar pe insula Skiathos.

Fortăreața BourtziDe-a lungul timpului fortareața Bourtzi a jucat un rol important de apărare a localnicilor împotriva atacurilor invadatorilor. În interiorul acesteia se află capela Sf. Gheorghe. În anul 1660, din cauza unui atac foarte puternic, Bourtzi a fost distrusă în mare parte. Abia mai târziu, în anul 1823, atunci când un grup de refugiați s-au ascuns aici, locul a început să înflorească din nou, puțin câte puțin. În prezent, din fortăreață nu au rămas decât câteva ziduri, dar și capela Sf. Gheorghe. La solicitarea municipalității, Bourtzi a devenit un important centru cultural, în care este organizat în fiecare vară un festival cu muzică și teatru.

Mănăstirea KounistraAccesul la mănăstire se face prin pădurea deasă de pini. În fiecare an, aici se organizează o sărbătoare în cadrul căreaia sunt aprinse multe lumânări ce conturează o priveliște absolut spectaculoasă. Admirabile în biserică sunt templul din lemn sculptat și poleit cu aur, precum și minunatele icoane pictate, create în două epoci istorice diferite (1741 și 1805).

Oferta partenerului Click! pentru sejur SkiathosHotel Golden Beach 3* - de la 413 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro tel. 031 226 33 25

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net