Destinaţia zilei: Atracţii gratuite în Santorini

Ultima actualizare:

Stai la plajă şi bronzează-te! Vei găsi în Santorini plaje spectaculoase, cu nisip negru sau roşu. Perissa este una dintre cele mai frumoase plaje din Santorini, cu nisip fin negru vulcanic, situată lângă satul Emporio şi muntele Profitis Ilias (Profetul Ilie), fiind astfel protejată de vânturile din nord. Plaja Roşie din zona Akrotira este cu adevărat inedită, datorită stâncilor şi nisipului de culoare roşiatică. Lava vulcanică întărită a creat aici un peisaj spectaculos. Plaja Albă este caracterizată de stâncile de culoare albă şi este o locaţie izolată, neaglomerată. Ia-ţi costumul de baie, prosopul de plajă şi crema cu factor de protecţie UV şi relaxează-te la soare! Nu te va costa nimic, dar vei petrece timp de calitate şi vei rămâne şi cu un bronz superb.

Intră într-o biserică! Se spune că Santorini este locul în care sunt mai multe biserici decât case, deci ai de unde alege. Nu trebuie să ratezi însă Mănăstirea Profetul Ilie, ridicată în anul 1712, deoarece această reprezintă locul perfect în care cultura se îmbină cu istoria şi cu parfumul grecesc. Poveştile legate de Profetul Ilie sunt foarte interesante. Se spune că acesta ar fi condus propriul vas şi că ar fi desfăşurat mai multe tipuri de afaceri pentru a ajuta mănăstirea. Vei afla istorioarele la fața locului! Între anii 1806-1845, aici a fost deschisă o şcoală, în care elevii învăţau limba greacă. Mănăstirea se află pe muntele Profitis Ilias, cel mai înalt punct de pe Insula Santorini, de unde vei avea o privelişte de vis asupra împrejurimilor, începând cu toate culturile agricole şi continuând cu satul Oia.

Mergi pe jos - ai multe de văzut! Vizitează oraşul Megalochori, cu bisericile sale frumoase şi cu faimoasele podgorii. Drumul te va duce pe lângă vii, după care poţi face, dacă vrei, o vizită la una dintre cramele de aici. Continuă-ţi excursia în partea de sud a insulei pentru a face câteva poze minunate Farului. Te vei îndrăgosti de pitorescul sat Emporio, cu mori de vânt şi străzi înguste şi şerpuite, pe care de abia te poţi strecura. Casele sunt construite în trepte, pe un deal, iar din loc în loc poţi admira pitoreștile mori de vânt şi bisericile tipic cicladice. Plaja Vlychada îţi va oferi o plimbare relaxantă pe faleza spectaculoasă, modelată de vânt, şi o baie reconfortantă în apele răcoroase şi cristaline ale Mării Egee.

Admiră cel mai spectaculos apus de soare! Denumită şi Insula Îndrăgostiţilor, Santorini este locul ideal în care poţi vedea cele mai impresionante apusuri de soare din orice punct te-ai afla pe insulă. Santorinezii se laudă că, pe insula lor formată din soluri aride şi roci vulcanice de toate nuanţele de alb, negru şi roşu, scăldate de apele Mării Egee, soarele oferă, atunci când apune, cel mai frumos spectactol de pe pământ.

Ofertă sejur Santorini Vila Lucia 2* - de la 345 Euro/pers., transport cu avionul, taxe aeroport, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asigurare medicală și storno, asistență turistică. Prestige Tours, www.prestige.ro tel. 021.319.77.94

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net