Destinaţia zilei: Atracţii turistice în Malaga, Costa del Sol

Ultima actualizare:

Oraşul întemeiat de fenicieni în anul 1000 î. Hr. oferă o multitudine de atracţii turistice. Plaza de Toros datează din anul 1874 şi reprezintă arena de coride a oraşului Malaga. Alcazaba este un fost palat maur construit în secolul al IX-lea peste rămăşiţele unui fort roman. Aşezată pe un deal, în centrul oraşului Malaga, fortăreaţa este înconjurată de trei ziduri de protecţie, dintre care două s-au păstrat aproape intacte. Merită să admiri panorama cu adevărat spectaculoasă!

Poţi vizita Muzeul de Arhologie din interiorul palatului, intrând pe Puerta de los Cuartos de Granada, situată în partea de vest. În partea de est, vei vedea Torre del Homenaje, Turnul Tributului, iar în spatele celui de-al doilea zid, se află ruinele Cuartos de Granada, care au ţinut loc de reşedinţă pentru guvernatorii mauri ai oraşului Granada.

În apropierea cetăţii Alcazaba vei găsi şi castelul Gibralfaro, o cetate maură construită în secolul XIV de Yusef I din Granada. Muzeul de Arheologie al oraşului Malaga se află în castel și găzduiește obiecte extrem de valoroase din Paleolitic şi Neolitic descoperite în peşterile La Pileta şi La Victoria.

Malaga este locul natal al lui Picasso, casa memorială situată în Plaza de la Merced găzduind câteva dintre picturile artistului. De asemenea, poţi vizita şi Muzeul Picasso Malaga sau Muzeul de Artă Modernă.

În centrul oraşului vei putea admira Catedrala, o clădire masivă din calcar în stil greco-roman, construită pe locul unei vechi moschei maure. Alte obiective turistice sunt biserica Nuestra Senora de la Victoria, biserica Santo Cristo de la Salud, Paseo del Parque, Teatrul Roman, Santuario de la Victoria, Palatul Episcopal, Grădinile La Concepcion, Palacio de los Condes de Buenavista etc.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Costa del Sol

Hotel Vistamar 4* - de la 495 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu pensiune completă. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net