Destinaţia zilei: Cele mai frumoase plaje din Sicilia

Sicilia, cea mai mare insula din Marea Mediterană, este locul care satisface toate cerinţele celor care o aleg drept destinaţie de vacanţă, indiferent dacă este vorba despre iubitorii de plaje superbe, de mare şi de natură sau de pasionaţii de artă, cultură sau istorie. Aici vei găsi o combinaţie unică de munţi stâncoşi, plaje cu nisip negru şi auriu, vegetaţie exotică, catedrale şi biserici vechi, dar şi ruine antice.

În provincia Catania, după ce ai vizitat muntele Etna, cu cel mai mare vulcan activ din Europa, te poţi relaxa la soare pe La Playa Marina di Cottone, plaja extrem de frumoasă, cu nisip negru, posesoare a distincţiei Steagul Albastru.

În Taormina, pe coasta de est a insulei Sicilia, plajele aflate la marea Ionică au apă deosebit de caldă şi cu un conţinut ridicat de sare. Cele mai apropiate sunt cele de la Mazzaro, plaje cu pietriş la care poţi ajunge cu telecabina. Isola Bella este o insuliţă foarte populară, aflată între plaje. Mai există câteva grote şi golfuri care aşteaptă să le explorezi.

Giardino-Naxos este una din cele mai sofisticate staţiuni de pe litoralul Siciliei. Plaja se întinde între Capo Taormina, în nord, şi Capo Schiso, în sud. Aflat între doi munţi stâncoşi, în extremitatea nord-vestică a Siciliei, în provincia Trapani, San Vito lo Capo atrage turiştii datorită nisipului alb, foarte fin, şi a apei turcoaz. Mai mult, toate clădirile de aici sunt albe, iar restaurantele de pe faleză oferă o gama largă de preparate din peste şi fructe de mare.

De-a lungul coastei nordice a Siciliei se întind staţiuni care încep la Trapani şi insula Favignana în vest, până la Castellammare şi de-a lungul oraşelor Cefalu şi Gioiosa Marea. Mondello, o staţiune populară şi plină de viaţă, se află în NV insulei, aproape de Palermo. Mondello dă spre un mic golf şi are o plajă de 1,5 km.

La 15 km de Siracusa, pe coasta de est a Siciliei, între recifuri şi plaje cu nisip alb, departe de oraş şi poluare, Fontane Bianche reprezintă locul ideal pentru a redescoperi plăcerile plimbărilor şi este locul perfect pentru o vacanţă relaxantă. Pe lângă plaje, printre atracţiile zonei vei găsi Castelul Maniace, Catedrala din Siracusa, Templul lui Apollo, Castelul Eurialo şi Muzeul de Arheologie Regională Paolo Orsi.

Poţi face scufundări până la amforele romane şi poţi admira bancurile de peşti de diferite forme şi culori care înoată printre corali în apele cristaline din jurul insulei Ustica, situată la nord de Sicilia.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Sicilia Hotel Albergo i Malavoglia 3* - de la 525 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistență turistică. Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro tel. 031226 33 25

Johnny Depp FOTO EPA-EFE
292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
surorile gabor webp
foto2 viviana si fetele jpg
FotoJet jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg