Destinaţia zilei: Deliciile bucătăriei greceşti în Rhodos

Mâncărurile gastronomiei rhodesiene au gusturi foarte clare. Felurile tradiţionale, bazate pe legume proaspete, ulei de măsline, ierburi aromatice şi condimente, te vor cuceri.

O masă tradiţională va începe întotdeauna cu mezes, aperitivele atât de gustoase încât nu te mai poţi opri din mâncat şi rişti să nu mai poţi trece la felul doi. Localnicii pot pierde şi două ore la o masă obişnuită, iar dacă este un prânz de duminică, unde se adună toată familia, poate dura şi mai mult, pentru că evenimentul este în primul rând un mod de a socializa cu rudele.

Dacă mănânci la restaurant în Rhodos, comandă aperitivele, felul principal şi băuturile. Desertul se comandă după ce mănânci. Mare grijă cu aperitivele, sunt atât de bune şi în porţii atât de generoase, încât rişti să te saturi doar cu ele!Dacă vrei să comanzi peşte proaspăt, Fresko Psari, atunci cere să vezi peştele. Ospătarul te va duce la frigiderul unde sunt expuse „capturile zilei" ca să-ţi alegi ce doreşti, nu înainte de a întreba cât costă kilogramul şi de a comanda cantitatea dorită.

Dacă vei comanda friptură Brizola (din porc sau vită), precizează dacă vrei să fie mai în sânge („me to ema" pentru friptura de vită), misopsimeni (medium) sau kalopsimeni (bine făcută).Vinurile locale fac parte din experienţa gastronomică rhodesiană. Poţi comanda vin la sfert, jumătate sau litru, la preţuri rezonabile. Toate sunt renumite încă din antichitate pentru gustul, savoarea şi calitatea lor, iar distileriile de pe insulă produc vin din strugurii din podgoriile locale, care beneficiază de solul fertil şi soare din belşug.

După o masă îmbelşugată şi deicioasă, stropită cu un vin bun, comandă o cafea grecească, pe care localnicii o beau în price moment al zilei, chiar şi între mese! Cafeaua grecească are aromă puternică, este foarte parfumată şi se prepară în ibric de cupru. Se serveşte cu un pahar cu apă rece.

Oferta partenrului Click pentru sejur RhodosHotel Pefkos Garden 3* - de la 326 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

cub visarion alexa png
weddingfeast 2841610 1920 jpg
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
cub anamaria prodan bebeto png
Charles si regina Elisabeta a II-a
alimente shutterstock 392741167 jpg
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan
image
image
image
image
Ceapa 1 jpg
Delia Lugojan, Robert şi Matei jpg
Mariana Mamonova   pe front jpg
calendar ortodox 2021 28 septembrie sfantul cuvios hariton marturisitorul png
whatsapp 1212017 1920 jpg
FotoJet jpg