Destinaţia zilei: Descoperă minunăţiile din insula Gozo

Ultima actualizare:

Doar o întindere de 5 km de mare desparte Insula Gozo de Malta, distanţă ce poate fi străbătură cu feribotul în mai puţin de o jumătate de oră. Gozo în limba castiliană înseamnă „bucurie", stare pe care o vei simți la fiecare pas pe care îl faci pe această insula mică, dar plină de locuri spectaculoase.

Fiind a doua insulă ca mărime a Maltei, Gozo se remarcă prin peisajul rural și dealurile idilice.Vei găsi sate și orășe dominate de biserici și catedrale catolice (sunt în total 22 de biserici), ruine și fortificații din vremea romanilor.

Gozo oferă la orizont imaginea celor trei dealuri verzi de care gozitanii sunt foarte mândri. Satele liniştite par agăţate de poalele dealurilor, iar verdeaţa peisajului şi a văilor sunt o surpriză plăcută comparativ cu decorul deşertic din Malta. În satele din Gozo timpul pare că s-a oprit în loc: casele sunt simple, aflate pe culmi de deal, iar micile restaurante cochete sunt deschise din zori şi până la miezul nopţii și te îmbie cu delicioasele preparatele tradiţionale malteze.

Cunoscută inițial ca Rabat, Victoria este capitala insulei. În centrul său se află Cittadella, vechiul oraș în jurul căruia s-a dezvoltat actuala localitate. Cu un ansamblu de străduțe înguste și ziduri semețe, pare muzeu un în aer liber. Bisericile îți vor dezvălui capodoperele artiștilor care le-au ridicat și împodobit, iar în cafenelele vei simți pulsul orașului. În Victoria se organizează numeroase festivaluri, cel mai important având loc de Sf. Maria.

Există de asemenea și plaje de o frumusețe răpitoare, cu nisip auriu sau roșiatic, ascunse în golfuri izolate. Cele mai populare sunt Ramla şi Marsalforn, fiind foarte accesibile ca aşezare şi dispunând de numeroase facilităţi. Pe insulă se găsesc şi plaje mai retrase, fel de frumoase, precum Ghajn Barrani, mai puţin accesibilă, dar mult mai liniştită şi mai puţin frecventată de turişti.

Oferta partenerului Click! pentru sejur MaltaOferta speciala, Hotel Seashells Resort at Suncrest 4* (confort 3*+) - de la 499 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro tel. 021/318.59.93

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net