Destinaţia zilei: Descoperă satele pitoreşti din Malta

Ultima actualizare:

Xaghra cu templele megalitice Ggantija Nu-ţi poţi petrece vacanţa în arhipelagul maltez fără să mergi în Xaghra, din Gozo. Pe lângă faptul că este un sat pitoresc, în Xaghra vei fi impresionată de templele megalitice Ggantija. Fiind cele mai vechi structuri făcute de om din lume, acestea au fost incluse, în anul 1980, pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Aceste construcţii lăsate de o civilizaţie necunoscută erau deja milenare când s-au construit celelalte minuni ale lumii antice (au fost ridicate cu 1600 de ani înaintea celor de la Stonehenge şi cu 1000 de ani mai devreme decât piramidele din Egipt!). Vei fi cu adevărat impresionat nu numai de mărimea blocurilor de piatră folosite, ci şi de faptul că ele au fost așezate aproape perfect unul peste celălalt, lucru cu adevărat uimitor, mai ales pentru faptul că oamenii care au lucrat la ele aveau unelte extrem de primitive şi nici nu erau o populaţie foarte numeroasă, care să aibă parte de mulţi lucrători, ca în cazul Egiptului.

Naxxar, un sătuc încântător Satul Naxxar este un amestec de tradiţie şi nou, cu numeroase clădiri fascinante, mărturii ale unui trecut grandios. Una dintre acestea este Palazzo Parisio, un impresionant palat construit de marchizul Giuseppe Scicluna. Biserica Naxxar a fost construită între 1612-1630, după planurile arhitectul Tommaso Dingli, un adevărat artist şi o personalitate în domeniu. Construcţia este una dintre cele mai frumoase din Malta, putând rivaliza cu biserici celebre din lume. Clopotul mare a fost turnat în 1840 de meşterul Toni Tanti. Pe faţada bisericii se află două ceasuri, unul funcţional, iar altul o simplă pictură, care arată de sute de ani ora 11:45. Picturile din interior sunt de asemenea impresionante. Lucrarea principală, înfăţişând Naşterea Fecioarei Maria, este atribuită şcolii lui Mattia Preti, iar cele două picturi laterale - Fuga în Egipt şi Adoraţia Magilor - sunt realizate Stefano Erardi. Uşa bisericii a fost turnată în bronz, în 1913, având pe ea patru blazoane, printre care blazonul satului şi cel al Papei Pius X.

Marsaxlokk, un sat pescăresc Situat în golful Delimara, Marsaxlokk este cel mai mare şi mai pitoresc sat pescăresc din Malta. O excursie în port te va face să înţelegi de ce micuţa aşezare atrage atât de mulţi turişti: cerul brăzdat de nori întâlneşte cea mai albastră mare, iar pe acest fond de azur vezi înşirate bărcile colorate în albastru, roşu şi galben. Cel mai bine este să vii aici într-o duminică, când e zi de târg: vei putea alege câteva suvenire drăguţe precum un talisman din lemn pictat cu „Ochiul lui Osiris", pe care-l vei vedea pe tradiţionalele bărci de pescuit de aici. După cumpărături, opreşte-te la un restaurant de pe faleză şi comandă unul dintre cele mai gustoase preparate din pește de pe toată insula. Siesta o poţi face pe mica plajă cu nisip de lângă Turnul Vânătorilor. În centrul satului, admira biserica Parrocca Madonna ta' Pompei. La doar 15 minute de mers pe jos, spre golf, vei vedea fortul St. Lucian, care găzduieşte Centrul de Cercetare Marină.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Malta

Hotel Bella Vista 4* (confort 3*) - de la 323 Euro/pers. (pentru plecările din 01.08; 15.08, 22.08; 29.08), transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Malta Travel, www.malta.ro si www.excursiimalta.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net