Destinaţia zilei: Didim, vacanţă minunată în Turcia

Ultima actualizare:

Numele staţiunii provine de la anticul oraş Didyma. Cultura districtului este reprezentată prin foarte multe vestigii antince, care amintesc de măreţia vremurilor trecute. Templul lui Apollo, construit în anul 300 î.Hr. în jurul unui izvor natural, este principalul centru de interes din punct de vedere istoric din Didim. Poţi vizita ruinele vechiului aşezământ, care concurează pentru titlul de cel mai impresionant sit arheologic de pe coasta vestică a Turciei.

Deşi staţiunea în sine este destul de liniştită, potrivită pentru familii cu copii mici, există câteva cluburi, discoteci şi baruri. Zona plajei, numită Altinkum (Nisipurile de aur), este principala atracţie pentru cei dornici de bronz şi baie. Găsești aici plaje publice, dar şi private, care se pot aglomera repede în mijlocul zilei, în ciuda caniculei.

Pe promenada care străbate plaja principală, poţi vedea mai multe terase, cafenele, magazine, librării sau case de schimb. Celelalte plaje, situate de o parte şi de alta a plajei pricipale, sunt mai retrase şi oferă o vacanţă relaxantă şi plăcută tuturor celor care vin aici împreună cu familiile şi nu-şi doresc decât odihnă.

Nu trebuie să îţi faci probleme că te vei plictisi pe şezlong. Dacă vrei activitate, ai numeroase opțiuni de petrecere a timpului: excursii în împrejurimi, jeep safari, noapte turcească, snorkeling, scuba diving, windsurfing, plimbare cu skyjet-ul sau o vizită la hamamul din Didim (vestitele băi turceşti).

Dacă vrei să te bucuri de soarele din Didim, dar în acelaşi timp şi de nişte senzaţii tari, nu trebuie să ratezi experienţa pe care ţi-o oferă Aqua Park Didim. Parcul acvatic dispune de tobogane și spaţii de joacă pentru copii.

Din Didim îţi poţi stabili o rută foarte interesantă de-a lungul coastei. Din port se organizează croaziere de o zi pe Marea Egee şi excursii la insulele greceşti din apropiere (Samos, Patmos, Chios, chiar şi Rhodos). Merită să încerci bucătăria tradiţională absolut delicioasă: multe dintre ingredientele de bază sunt oferite de pescari, având în vedere poziţionarea geografică.

Dacă închiriezi o maşină, în aproximativ 1-2 ore de la Didim ajungi la Kusadasi, Efes sau Bodrum. Şi dacă nu ai văzut încă oraşele antice Milet şi Priene, care se află mai la nord, atunci acestea ar trebui să fie primele tale opriri după ce pleci din Didim.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Didim

Hotel Majesty Club Tarhan Beach 4* - de la 52 Euro/pers./noapte, cazare cu ultra all inclusive. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021 9407

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net