Destinaţia zilei: Festivaluri în Zakynthos

Ultima actualizare:

La 50 de zile după Duminica Paştelui sunt Rusaliile (Pentkosti), o sărbătoare ce durează trei zile, care comemorează pogorârea Sfântului Duh. Este o sărbătoare a izbăvirii, a doua mare sărbătoare religioasă a verii. Bisericile sunt îmbrăcate în verdeaţă şi se stă la priveghi toată noaptea. Bineînţeles, după priveghi urmează două zile de petreceri, cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Sărbătoarea Fecioarei Maria are loc, ca şi la noi, pe 15 august. Au loc procesiuni religioase în toate aşezările, dar mult mi spectaculoase în cele în care biserica are hramul Sfintei Fecioare. Ca la toate sărbătorile greceşti, după procesiune începe petrecerea, cu muzică, dans şi multă mâncare şi băutură, iar petrecerea ţine până în zori.

Sărbătoarea Sfântului Dionisios (Agios Dionysios) pe insula Zakynthos este considerată de turişti şi de localnici în egală măsură o amintire unică şi de neuitat. Agios Dionysios este sfântul protector al insulei, aşa că are dedicate două festivaluri mari în Zante Town. Primul are loc pe 24 august când trupul sfântului este purtat de la mănăstirea Strofadia la biserica Agios Dionysios, unde odihneşte şi astăzi. Cel de-al doilea festival are loc pe 17 decembrie, data morţii sfântului. Ambele festivaluri ţin câte trei zile, zile în care acordurile de bouzouki se aud în tot oraşul, toată lumea dansează pe acordurile muzicii. Procesiunea începe în seara primei zile, cu purtarea moaştelor sfântului pe străzile oraşului. Sfântul primeşte o pereche de papuci noi (în fiecare an) pentru a-i înlocui pe cei vechi, uzaţi de cât a umblat prin lume făcând fapte bune. După procesiune, urmează un spectacol de focuri de artificii impresionant. Cum traficul auto este interzis pe străzile principale, petrecerea poate începe! Sunt peste tot tarabe cu mâncare, băutură, muzică şi dans! Sărbătoarea atrage în fiecare an mii de turişti, pelerini şi oameni din întreaga insulă şi din alte zone ale Greciei.

În încheiere, trecem la lucruri mai „lumeşti". La sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie, în oraşul Zakynthos are loc Festivalul vinului. Vizitatorii au ocazia să deguste diferitele tipuri de vinuri produse pe insulă, bineînţeles tot pe acorduri de muzică tradiţională şi un belşug de mâncăruri care mai de care mai bune.

Oferta partenerului CLick! pentru sejur ZakynthosHotel Andreolas 2* + - de la 83 EURO + 329 RON/pers., transport cu autocarul, 6 nopți cazare cu mic dejun. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021 9407

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net