Destinaţia zilei: Lindos, cea mai frumoasă staţiune din Rhodos

În mod sigur ai să petreci mai mult de jumătate din vacanţă bălăcindu-te în apa limpede şi caldă, relaxându-te pe plaja cu nisip auriu sau practicând sporturi nautice. Rezervă-ţi, însă, câteva zile să explorezi pitorescul sat medieval cu case albe, ce strălucesc în soare, străduţe pietruite pe care maşinile sunt interzise, iar măgărușii circulă nestingheriţi. Lindos pare un talmeş-balmeş de case tradiţionale care urcă de pe malul mării pe ţărmul stâncos al golfului. Pentru explorarea satului, porneşte din Piaţa Centrală, unde este Biserica Bizantină, ce domină scuarul. Fii curajos şi aventurează-te pe străduţele laterale: pentru că străzile nu au nume, s-ar putea să te rătăceşti, dar localnicii sunt drăguţi şi te vor "scoate la liman". În sat sunt mai multe case ale "Căpitanilor", construite pe la 1400, pe care merită să le vizitezi.

Nu poți să vii în Lindos şi să nu urci până la impunătorul Acropolis, de unde poţi admira tot oraşul. Folosit ca fortificaţie de apărare împotriva invadatorilor otomani, impresionantul sit arheologic este încărcat de istorie şi merită să pierzi câteva ore explorându-l.

După o plimbare, o pauză pentru prânz sau cină este binevenită. Dacă eşti dispus să cheltui mai mult, opreşte-te la un restaurant din centrul vechi sau la o terasă de pe acoperiş, cu privelişte impresionantă.Ieftin și bine se mănâncă la una dintre tavernele înşiruite de-a lungul plajei Pallas, din golful Lindos.

Noaptea, Lindos prinde viaţă în jurul barurilor și restaurantelor din centrul vechi. Zgomotul se stinge spre miezul nopţii, şi distracția se mută pe terasele de pe plaja Pallas, unde sunt două cluburi în aer liber, Nama şi Acropolis, în care petrecerile ţin până noaptea târziu. La intrarea în Lindos, pe drumul de la Kalathos, mai este un club deschis până spre dimineaţă, Amphiteatre. Tot ce-ţi trebuie este energie, să poţi dansa cât mai mult!

Oferta partenerului Click! pentru sejur RhodosPlatesti un loc si merge toata familia in vacanta, Hotel Golden Odyssey 3* - de la 390 Euro, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu mic dejun, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021.9407

 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
foto1 jpeg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
rafila jpg
Silvio Berlusconi la o reuniune a partidelor de centru dreapta la Villa Grande din Roma FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg