Destinaţia zilei: Pe drumul vinului în Santorini

Ultima actualizare:

Pare greu de crezut ca o insulă stancoasă este un furnizor celebru de vinuri de calitate. Secretul vinurilor santorineze stă în solul vulcanic, care dă o aromă deosebită vinului. Se pare că acest „secret" era cunoscut încă de acum patru milenii, căci de atunci se cultivă viţa-de-vie şi se produce vin in Santorini.

Ca să poţi testa renumitele vinuri, cel mai simplu este să profiţi de circuitele organizate special, în care vei vizita trei crame tradiţionale şi vei gusta 12 vinuri diferite.

Argyros Estate este o cramă din Mesa Gonia, cu o tradiţie de peste o sută de ani în producerea vinurilor, dar sunt alte crame cu peste 300 de ani de tradiţie. Crama este renumită pentru vinul Visanto, dar produce şi alte sortimente de vin alb şi roşu.

Boutari este printre cei mai cunoscuti şi mai mari producători de vinuri din Grecia. În Santorini, Boutari are o cramă excelentă şi un centru pentru vizitatori. Puteţi face un tur al cramei, puteţi vedea cum decurge procesul de obţinere a vinului, să exploraţi pivniţele şi podgoriile şi, bineînţeles, să testaţi vinurile Selladia, Asyrtiko Boutari, Santorini Boutari, Kallisti şi faimosul Vinsanto.

Canava Roussos este o cramă situată la Episkopi, Mesa Gonia. Familia Roussos e ocupă de această afacere din 1835, crama fiind una dintre cele mai vechi din Santorini. Oaspeţii sunt bineveniţi să o viziteze şi să deguste cele şapte vinuri excelente care se produc aici. Lângă cramă este şi o tavernă, unde poţi mânca preparate tradiţionale într-un decor superb, cu vedere la mare. Vinul de Santorini merge perfect cu mezedes, mazare de Fava sau salate proaspete, servite cu capere sălbatice şi roşii cherry uscate la soare.

Lângă satul Pyrgos, pe drumul spre mănăstirea Profetului Ilie, este Hatzidakis, o cramă mică, ascunsă într-o peşteră proaspăt renovată. Este una dintre cele mai mici crame, dar asta nu înseamnă că vinurile produse aici nu sunt de cea mai bună calitate. "Specialitatea casei" este Visanto, vinul dulce obţinut din strugurii Asyrtiko şi Aidani.

Oferta partenerului Click! pentru sejur SantoriniHotel Anemones 3* - de la 349 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistență turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net