Destinaţia zilei: Top 5 atracţii în Costa Brava

Ultima actualizare:

Costa Brava a fost dintotdeauna o sursă de inspiraţie pentru artişti şi un refugiu pentru ei. Salvador Dali, Joan Miró şi Pablo Picasso. Operele lui Dali pot fi văzute în toată regiunea; vizitează Teatrul Dali şi Muzeul Figueres, care adăpostesc peste 40.000 de exponate ale acestui artist prolific, dar nu omite nici casele artistului din Port Lligat şi Publo Castle, pe care le-a cumpărat într-un magnific gest de romantism pentru soţia şi muza sa, Gala.

Pirineu de Girona este un loc in care traditiile catalune s-au păstrat intacte. Fă o excursie aici, să vezi locuitorii care şi-au păstrat obiceiurile, vizitează o sărărie tradiţională în Salt, câmpurile cu trestie de zahăr şi mlaştinile sărate de la Empardor şi Farul Sant Sebastià, o mărturie a istoriei pescuitului din Costa Brava.

Dependenţii de adrenalină pot fi fericiţi în Costa Brava, pentru că este o destinaţie de vis pentru amatorii de senzaţii tari. Varianta „soft" sunt parcurile acvatice, precum Aqua Brava de la Roses, care are cea mai mare piscină cu valuri din Europa, şi o lagună magică pentru copii. Dacă vrei ceva mai „hard", încearcă să cobori cu o canoe pe magnificul Torrent de la Corba (însoţit de un ghid experimentat, evident), sau explorează Pirineii cu bicicleta. Pentru ceva complet diferit, mergi la Roques du Migidia şi testează-ţi abilităţile de acrobat aerian la cursurile organizate aici.

Daca eşti cu familia în vacanţă, atunci este cazul de ceva mai de o vacanță mai liniștită: plajă şi plimbări pe malul mării, plimbări cu banana sau cu hidrobicicleta, o excursie pe insulele Medes sau la Marine Park, unde vei putea participa la petrecerile Piraţilor şi Corsarilor. Pentru o experienţă relaxantă, mergeţi la Centre Lúdic Termal Magmato, să vă răsfăţaţi cu apele termale.

Oferta partenerului Click! pentru sejur Costa Brava Hotel Hotenco Mundial Club 3* - de la 438 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistență turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net