Destinaţia zilei: Top 5 excursii în Antalya

Ultima actualizare:

Amfiteatrul AspendosDacă ești interesată de arhitectură și istorie, nu rata vizita la amfiteatrul Aspendos, unul dintre cele mai importante și mai bine conservate teatre romane din Asia Mică. A fost construit la poalele unei coline în secolul al II-lea, având o capacitate de 15.000 de spectatori. Acustica din amfiteatrul Aspendos este aproape perfectă chiar și în ziua de azi, iar dacă ești norocoasă, poți avea șansa să fii martora unui concert live. Aici este și apeductul roman care aproviziona cu apă orașul de la o sursă aflată la 20 km distanță.

Băile termale din PamukkaleDin Belek ajungi la Pamukkale, o minunăție a naturii: apele bogate în minerale ies din pământ, având o temperatură de 35 de grade Celsius, iar apa minerală izvorăște din munte într-o multitudine de piscine naturale. Te poți plimba de-a lungul terasei sau chiar te poți scălda în aceste bazine cu apă termală, contra unei anumite taxe. La Pamukkale poți înota în piscina reginei Cleopatra sau poți vedea moastele Sfântului Apostol Filip.

Parcul Național KursunluUn adevărat paradis al celor peste o sută de specii de păsări, printre care și simbolul Belekului, bufnița Tyto Alba, superbul parc național Kursunlu îți va oferi o experiență de neuitat! Zona a fost declarată Parc Național în anul 1991, datorită faunei și florei bogate, precum și formațiunilor geologice interesante. Poți vedea aici cascada Kursunlu și peștera ascunsă în spatele cascadei. Vegetația luxuriantă este dominată de pini, dar poți admira și măslinii sălbatici, arborii de mastic, bambușii, sălciile, smochinii, leandrii sau menta sălbatică.Ruinele orașului antice PergeDacă ești fascinată de ideea de a explora situri arheologice ce dezvăluie rămășițele unor civilizatii demult apuse, locul ideal care îți oferă asemenea experiențe captivante este Perge, un oraș vechi situat la aproximativ 18 km la est de Antalya. Este o moștenire culturală care merită văzută pentru turnul înalt, coloanele și porțile orașului vechi. Perge este cunoscut în istorie ca fosta capitală a Pamphyliei Antice, dar primele construcții ridicate pe acest teritoriu sunt datate în jurul anului 1500 înaintea erei noastre, când hititii și-au croit drum prin Asia Minor. Totuși, ruinele care încântă astăzi privirile turiștilor nu mai amintesc nimic de acești primi locuitori, fiind doar vestigii greco-romane, grecii și romanii fiind cei care și-au adus contribuția la înflorirea portului secole de-a rândul.

Cascada ManavgatEste una dintre cele mai cunoscute cascade din Turcia și o atracție turistică importantă atât pentru peisajul unic pe care îl oferă, cât și pentru restaurantele și terasele din jurul acesteia. Ai astfel ocazia să te delectezi cu preparate tradiționale în timp ce admiri peisajul superb oferit de cascadă, după care să dai o raită prin bazarul de acolo. Cascada Manavgat se află printre cele mai vizitate locuri din Turcia și are o înălțime de aprox. 2 m și o lățime de cca. 40 m, iar repeziciunea cu care curge apa face ca totul să se transforme într-o spumă albă în care îți vine să te arunci și să te bălăcești ca un copil! Pe râul Manavgat poți face și mini-croaziere.

Oferta partenerului Click pentru sejur AntalyaHotel Aydinbey Famous Resort 5* - de la 560 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu ultra all inclusive, asistență turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net