Dintre toate problemele din relații, cea mai gravă este problema comunicării. Lipsa ei creează distanţă între parteneri

Ultima actualizare:

    Lipsa comunicării calitative creează o distanță între parteneri și amenință serios fericirea viitorului comunfoto: shutterstock
Lipsa comunicării calitative creează o distanță între parteneri și amenință serios fericirea viitorului comunfoto: shutterstock

Dintre toate problemele din relații, cea mai gravă este problema comunicării. Lipsa comunicării calitative creează o distanță între parteneri și amenință serios fericirea viitorului comun.

Un motiv serios pentru care o relaţie care pare perfectă se poate destrăma este lipsa comunicării. De cele mai multe ori, partenerii de viaţă nu ştiu, nu sunt dispuşi, nu vor sau nu pot să comunice adecvat şi deschis cu celălalt, fie din incapacitatea relaţională şi închidere în sine, fie dintr-o indiferenţă faţă de celălalt, fie din cauza că ei nu privesc comunicarea emoţiilor ca fiind importantă.

Unele persoane se aşteaptă ca partenerul de cuplu să cunoască şi să înţeleagă de la sine aşteptările, nevoile lor. Dar cum este posibil să îţi înţelegi partenerul, dacă acesta nu vorbeşte, nu îşi exprimă nevoile, nu îţi spune deschis atunci când simte ceva? O replică des folosită este „trebuia să îţi dai seama singur”! Însă cum poţi să faci asta! Toate aşteptările de viitor, dar şi nevoile imediate trebuie împărtăşite celui de lângă tine, căşi este iraţional şi absurd să te aştepţi ca acesta să le cunoască şi să le înţeleagă datorită empatiei sau a intuiţiei: poate că îşi dă seama că ceva este în neregulă, dar nu este telepat, să ştie şi ce anume este în neregulă.

Astfel, o nevoie de orice natură sau o problemă apărută trebuie comunicată partenerului de viaţă. Nu te aştepta să înţeleagă singur şi nici nu îţi spune „rezolv eu singur”, deoarece aceasta duce la o depărtare treptată între voi. Oricât de puternică şi solidă poate părea o relaţie, este bine de ştiut că ea este totuşi extrem de fragilă şi oricând sortită eşecului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net