Dintre toate problemele din rela╚Ťii, cea mai grav─â este problema comunic─ârii. Lipsa ei creeaz─â distan┼ú─â ├«ntre parteneri

3 decembrie 2021
image
Lipsa comunic─ârii calitative creeaz─â o distan╚Ť─â ├«ntre parteneri ╚Öi amenin╚Ť─â serios fericirea viitorului comunfoto: shutterstock

Dintre toate problemele din rela╚Ťii, cea mai grav─â este problema comunic─ârii. Lipsa comunic─ârii calitative creeaz─â o distan╚Ť─â ├«ntre parteneri ╚Öi amenin╚Ť─â serios fericirea viitorului comun.

Un motiv serios pentru care o rela┼úie care pare perfect─â se poate destr─âma este lipsa comunic─ârii. De cele mai multe ori, partenerii de via┼ú─â nu ┼čtiu, nu sunt dispu┼či, nu vor sau nu pot s─â comunice adecvat ┼či deschis cu cel─âlalt, fie din incapacitatea rela┼úional─â ┼či ├«nchidere ├«n sine, fie dintr-o indiferen┼ú─â fa┼ú─â de cel─âlalt, fie din cauza c─â ei nu privesc comunicarea emo┼úiilor ca fiind important─â.

Unele persoane se a┼čteapt─â ca partenerul de cuplu s─â cunoasc─â ┼či s─â ├«n┼úeleag─â de la sine a┼čtept─ârile, nevoile lor. Dar cum este posibil s─â ├«┼úi ├«n┼úelegi partenerul, dac─â acesta nu vorbe┼čte, nu ├«┼či exprim─â nevoile, nu ├«┼úi spune deschis atunci c├ónd simte ceva? O replic─â des folosit─â este ÔÇ×trebuia s─â ├«┼úi dai seama singurÔÇŁ! ├Äns─â cum po┼úi s─â faci asta! Toate a┼čtept─ârile de viitor, dar ┼či nevoile imediate trebuie ├«mp─ârt─â┼čite celui de l├óng─â tine, c─â┼či este ira┼úional ┼či absurd s─â te a┼čtep┼úi ca acesta s─â le cunoasc─â ┼či s─â le ├«n┼úeleag─â datorit─â empatiei sau a intui┼úiei: poate c─â ├«┼či d─â seama c─â ceva este ├«n neregul─â, dar nu este telepat, s─â ┼čtie ┼či ce anume este ├«n neregul─â.

Astfel, o nevoie de orice natur─â sau o problem─â ap─ârut─â trebuie comunicat─â partenerului de via┼ú─â. Nu te a┼čtepta s─â ├«n┼úeleag─â singur ┼či nici nu ├«┼úi spune ÔÇ×rezolv eu singurÔÇŁ, deoarece aceasta duce la o dep─ârtare treptat─â ├«ntre voi. Oric├ót de puternic─â ┼či solid─â poate p─ârea o rela┼úie, este bine de ┼čtiut c─â ea este totu┼či extrem de fragil─â ┼či oric├ónd sortit─â e┼čecului.

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg