Doi americani au demarat un proces pentru ca fiica lor să primească numele Allah


    Părinţii fetiţei vor ca fiica lor să primească numele Allah
Părinţii fetiţei vor ca fiica lor să primească numele Allah

Supărare mare pentru doi părinţi din statul american Georgia. Aceştia au demarat un proces prin care încearcă să anuleze o decizie iniţială, după ce o instanţă locală le-a refuzat dreptul de a atribui fiicei lor numele Allah.

Elizabeth Handy şi Bilal Walk consideră inacceptabil faptul că fiica lor, ZalyKha Graceful Lorraina Allah, a rămas astfel fără un nume oficial recunoscut, scrie news.ro, care citează BBC.

Reprezentanţii statului Georgia spun că numele de familie al fetiţei ar trebui să fie Handy, Walk sau o combinaţie între cele două, nu Allah.

American Civil Liberties Union (ACLU) din Georgia a deschis un proces, la Tribunalul Superior din Fulton County, în numele familiei.

Au ales acest nume deoarece e «nobil»

Tatăl fetiţei a declarat că a luat decizia de a atribui fiicei sale numele Allah deoarece acesta este ”nobil”. Allah este cuvântul arab atribuit lui Dumnezeu.

”E pur şi simplu incorect şi reprezintă o încălcare a drepturilor noastre”, a spus Bilal Walk, referindu-se la refuzul statului Georgia de a recunoaşte numele fiicei sale.

Avocaţii Departamentului de Sănătate Publică din Georgia consideră că legislaţia acestui stat american ”impune ca numele de familie al unui copil să fie ori cel al tatălui, ori cel al mamei, pentru a putea fi marcat în certificatul de naştere”.

Mai au un fiu botezat Allah

Într-o scrisoare adresată familiei, oficialii din Georgia au spus că numele de familie al fetiţei ZalyKha va putea fi schimbat prin depunerea unei petiţii la Tribunalul Superior, însă numai după emiterea unui certificat de naştere legal.

Potrivit documentelor depuse în instanţă, cei doi părinţi din Georgia, care nu sunt căsătoriţi, au deja împreună un fiu care se numeşte Masterful Mosirah Aly Allah. 

ACLU spune că în absenţa unui certificat de naştere valid, părinţii nu pot să obţină un număr de Securitate Socială pentru fiica lor.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg
baza rochie diana (gettyimages) jpg
Casa lui Capone jpg