Doi pui de zimbru aşteaptă să fie «botezaţi»

Micuţii sunt izolaţi de restul exemplarelor, într-un adăpost, până se vor mai mări, dar şi până când vremea va începe să se mai încălzească. Turiştii însă îi pot vizita.

„Cam până la vârsta de un an, ei sunt hrăniţi de mamele lor şi abia apoi vor primi hrană ca şi restul animalelor. În general, primesc suculente, fructe, sfeclă, cartofi, dar pe timp de iarnă le completăm hrana şi cu concentrate, care sunt făcute din cereale, dar mai au în plus şi făină de oase", ne-a explicat Tică Neagovici (54 de ani), care este îngrijitorul animalelor.

Turiştii care vor să-i vadă, trebuie să aibă grijă însă, fiindcă zimbrii sunt animale destul de agresive, iar femelele, pentru a-şi proteja puii, devin şi mai rele.

„Întotdeauna îi însoţim pe turişti. Oamenii trebuie să păstreze o anumită distanţă faţă de gard şi să nu îi întărâte, fiindcă sunt animale foarte duşmănoase", ne-a mai spus nenea Tică. Braşovenii şi nu numai sunt invitaţi să-i „năşească" pe cei doi puiuţi, care deocamdată nu au nume.

Dar, ca orice naş, trebuie să şi cotizeze, după cum ne-a declarat Fabian Roth, administratorul rezervaţiei. Darul de botez constă de fapt în costul hranei pentru animale, cum s-a mai întâmplat şi acum doi ani.

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
vedete jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
maxresdefault jpg
cub Costin Craioveanu png
Razvan Danciu, Survivor  jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
gabriel mardale jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
case ieftine ungaria jpg
wild bear selfie Colorado  jpg
Iarna extremă a făcut victime în Afganistan jpg