Doina Panaete, fata care face artă din frunze, spice și pene

Ultima actualizare:

A realizat creații din boabe de cafea, pene de păun, frunze naturale, jeleuri, boabe de porumb și spice de grâu. Doina Gabriela Panaete este o tânără talentată din Pitești, pasionată de pictură, poezie, design vestimentar și artă florală. Iată povestea ei!

Doina, alături de Cătălin Botezatu. Fotografii: arhivă personală
Doina, alături de Cătălin Botezatu. Fotografii: arhivă personală

Doina Panaete este o mare iubitoare de frumos. Prin arta ei, cu mâinile ei pricepute, pe lângă tablourile realizate de ea cu măiestrie, tânăra pictează pe haine, dar și pe frunze. Îi place să decoreze diferite spații atunci când este solicitată. 

Doina a absolvit Pedagogie Muzicală la Universitatea Spiru Haret București, iar înainte a urmat  Liceul de Artă Dinu Lipatti, din Pitești și Școala populară de arte și meserii din Pitești, secția design vestimentar. În paralel a luat lecții de canto cu Gina Pavel, sora lui Marcel Pavel. "Am absolvit Școala populară de arte și meserii Pitești, secția design vestimentar, și cu sora lui Marcel Pavel am făcut pregătire o bună perioadă de timp", spune Doina pentru Click!.

A realizat creații inspirate din natură și muzică

În 2014 a fost desemnată mireasa toamnei, purtând o rochie realizată din flori și frunze naturale speciale, comandate din țara lor de origine, India. Rochia a fost desemnată "Mireasa toamnei" în cadrul Festivalului de modă Culorile Toamnei 2014. În 2018, Doina Panaete a prezentat o creație cameleonică, realizând o întreagă regie, startul dându-l un chitarist pe piesa Bambola Doina, pășind pe podium într-o rochie albă, de voal, la jumătatea scenei primind un trandafir roșu de la un manechin, moment în care rochia a devenit roșie datorită ledurilor. Prezentarea a continuat pe melodia "Lady in red", oferindu-i,la rândul ei, trandafirul președintelui juriului, Cătălin Botezatu.

Defilarea a fost gândită ca o declarație de dragoste pentru modă, având în colecție și creații din boabe de cafea, pene de păun, frunze naturale, jeleuri, boabe de porumb și spice de grâu. Pentru munca depusă, Doina Panaete a primit de-a lungul tinpului, numeroase aprecieri și distincții. Ea a scris o carte de poezii, intitulată "Prin labirintul vieții", iar acum lucrează la al doilea volum.

La un eveniment important din Pitești, a avut drept temă "Laleaua păcii", pentru a realiza un decor inedit. "<Prin labirintul vieții>, se numește cartea, iar artistul Carla's Dreams este prima persoană care a primit cartea de la mine. Cea mai valoroasă diplomă pentru mine, o valoare sufletească, este Promovarea Păcii cu ajutorul artelor, unde am avut ca temă înțelegere între toate țările. La renumitul eveniment de la Pitești, intitulat Simfonia Lalelelor, am transpus poezia în expoziție, precum <Piramida înțelepciunii> sau <Laleaua Păcii>. Din decor nu au lipsit crenguța de măslin și porumbelul, simbolul păcii, dar nici globul pământesc, reprezentând înțelegerea între toate țările", ne-a mărturisit Doina Panaete.  

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net