Doliu în lumea teatrului. Actrița Klara Tompa a murit la 48 de ani!: «A pierdut bătălia cu boala»

Ultima actualizare:

Doliu în lumea teatrului din România! Actrița Klara Tompa a murit la vârsta de doar 48 de ani, răpusă de o boală gravă. Anunțul a fost făcut de Teatrul Naţional Târgu-Mureş pe pagina de social-media. 

image

Klara Tompă, actriță în cadrul Teatrului Național Târgu-Mureș, s-a stins din viață, miercuri 26 octombrie la doar 48 de ani, după o lungă suferință cauzată de o boală  necruțătoare. Vestea tristă a trecerii în neființă a Klarei Tompă a fost împărtășită pe pagina de Facebook a Teatrului Național din Târgu-Mureș.  

«Rămas bun, Klára Tompa (1973-2022)...

Am aflat cu tristețe că Klára Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calitățile sale umane și artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieți și cariere ne-a lăsat ca moștenire nenumărate amintiri minunate. Teatrul Național Târgu-Mureș și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică.

Klára Tompa s-a născut pe 10 noiembrie 1973 la Târgu-Mureș. A urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între 1994 și 1998, iar din 1998 până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș. De asemenea, din 1998, a predat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș la clasa mai multor generații de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical. În scurta sa carieră a interpretat peste patruzeci de roluri pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar activitatea sa artistică a fost recompensată cu numeroase premii. Calitățile sale au situat-o, pe bună dreptate, în rândul artiștilor de valoare.

Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere.

Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!», a fost scris în comunicatul de pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu-Mureș. 

Pe contul personal de Facebook al actriței Klara Tompa, cei care au cunoscut-o au scris mesaje emoționante de adio. Printre cei care și-au exprimat regretul profund față de moartea actriței se numără și artista Ada Milea, care a scris «Drum lin, Klara...»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net