Dorinţa şi libertatea de a ne destăinui, extrem de importante în cuplu

20 iunie 2019
article img
Păstraţi-vă dorinţa de a discuta chiar şi micile detalii din viaţa fiecăruiafoto: 123RF

La începutul oricărei relaţii, avem o plăcere deosebită să povestim bărbatului din viaţa noastră tot felul de lucruri, dar şi să ascultăm poveştile lui. Sunt descoperiri pe care le facem despre acesta, simţim dorinţa de a-l cunoaşte mai bine, de a ne primi în intimitatea lui şi de a se simţi în largul său să se destăinuie.

Îndiferent că sunt evenimente mai puţin plăcute sau întâmplări de zi cu zi, există de ambele părţi, disponibilitate. În timp, aceasta este diminuată şi, nu odată, facem greşeala de a crede că ne cunoaştem deja partenerul de viaţă. Pierdem astfel ocazia să fim la current cu transformările lui, noile dorinţe, noile perspective sau modul diferit de a aprecia lucrurile. Iar asta înseamnă distanţă între parteneri.

Aşadar, păstraţi-vă dorinţa de a discuta tot timpul chiar şi micile detalii din viaţa fiecăruia. Oferă-i în permanenţă libertatea de a povesti, de a fi deschis, de a găsi în tine un bun ascultător şi persoana căreia să îşi dorească să îi împărtăşească propriile gânduri. Iar acesta este un proces continuu, fără termen limită şi fără „momentul oportun'.