Durerea de cap resimţită după contactul intim. Iată care sunt cauzele

Ultima actualizare:

    Deşi sexul este asociat de regulă cu calmarea durerilor de cap, sunt şi situaţii în care el poate să declanșeze o migrenăfoto: 123RF
Deşi sexul este asociat de regulă cu calmarea durerilor de cap, sunt şi situaţii în care el poate să declanșeze o migrenăfoto: 123RF

Deşi sexul este asociat de regulă cu calmarea durerilor de cap, sunt şi situaţii în care el poate să declanșeze o migrenă. Este vorba despre durerile de cap care apar în momentul excitării sau atunci când are loc orgasmul.

Iată care sunt cauzele apariţiei durerilor de cap după sex

Există posibilitatea ca în momentele intime să simţi o durere inexplicabilă în zona capului, care se intensifică pe măsură ce plăcerea sporeşte. Sau se poate întâmpla să te lovească o durere acută chiar înainte sau în momentul în care ajungi la orgasm. În cele mai multe situaţii, un astfel de simptom nu este un motiv de îngrijorare, însă este bine să ştii că poate fi şi un semn că ai o problemă cu vasele de sânge care îţi alimentează creierul.

Există două tipuri de dureri de cap asociate cu sexul

  • Una care se instalează brusc, cu câteva secunde înainte de climax şi este descrisă ca fiind foarte ascuţită şi intensă, ca o înjunghiere.
  • Şi alta care începe uşor şi de obicei apare pe o singură parte a capului, provocând tensiune la nivelul gâtului şi maxilarului şi fiind tot mai intensă pe măsură ce ajungi tot mai aproape de climax.

De obicei, durerile de cap durează câteva minute după sex, însă sunt şi cazuri în care abia după câteva ore scapi de ele. Multe dintre persoanele care se confruntă cu acest simptom pot avea parte de dureri mai multe într-o perioadă scurtă, pentru ca mai apoi să nu mai aibă această problemă timp de un an sau chiar mai mult.

Orice activitate sexuală care conduce la orgasm, inclusiv masturbarea, poate provoca dureri de cap. Cele care ar putea să îţi dea de gândit sunt acelea care se instalează brusc. Totuşi, nu este cazul să te alarmezi, ci doar să consulţi un medic dacă ţi s-a întâmplat să ai de mai multe ori o durere fulgerătoare de cap în momentul orgasmului.

image
image
image
image
image
image
statuie jpg
Tuse jpg
money 3115981 1280 jpg
image png
tesla jpg
calendar ortodox 2021 22 februarie aflarea sfintelor moaste din evghenia png
vasile certezanu jpeg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net