E o forță a naturii! La doar 10 ani, ridică greutăți de 115 kg

Cel mai puternic copil din Marea Britanie se antrenează pentru a doborî recordul mondial pentru categoria sa. Deși doar un școlar, Rowan O'Malley a doborât deja două recorduri americane pentru această vârstă, cel de ridicare a greutății stilul împins, care era de 111 kg, și cel de 93 de kg la stilul smuls, reușind să ridice în total 100 de kg.

Rowan O'Malley on YouTube
Rowan O'Malley antrenându-se cu greutăți de 100 de kg. Foto: captură YouTube

Performanțele tânărului nu reprezintă o surpriză, acesta fiind deja recunoscut drept cel mai puternic copil din Anglia încă de la vârsta de șase ani, remarca publicația britanică Daily Star.

Cel mai tânăr competitor

Fiind prea mic pentru a participa la competițiile de haltere din Marea Britanie, acesta speră să concureze anul acesta la cele din Statele Unite, însoțit de tatăl său, Ben O'Malley (40 de ani). Este vorba de concursurile naționale de tineret din Arizona (USAPL Youth National), la care a fost invitat să participe, și care au loc în luna august, anul curent.

Rowan O'Malley on Instagram @rowo_strong
Rowan O'Malley va participa la competiția din Phoenix, Arizona. Foto: Instagram

,,M-am antrenat toată viața”, mărturisea Rowan pentru publicația The Sun, scopul acestuia fiind de a ajunge cel mai puternic bărbat din lume. Pentru aceasta a renunțat la jocurile copilăriei petrecându-și aproape tot timpul la sală, povestește tatăl copilului.

Are o dietă de 3.500 de calorii zilnic

Puștiul din Coventry are o dietă de 3.500 de calorii, bazată pe proteine, cu 1.500 de calorii mai mult decât dieta zilnică recomandată de medici.  Consumă trei omlete doar la micul dejun, iar la cină, invariabil, este servit cu carne sau pește.

   Rowan O'Malley on Instagram @rowo_strong
Consumă zilnic peste 3500 de calorii. Foto: Instagram

Ben O'Malley, tatăl copilului, în spirit de glumă, găsește și întrebuințări practice aptitudinilor băiatului. Astfel, la remarca privind faptul că puștiul cu o greutate de 54 de kilograme, reușește să ridice o sofa cu tot cu sora sa, Ben exclamă ,,e nemaipomenit, acum putem face curățenie” (n.r. dedesubt), notează publicația Daily Mail.

În prezent, în puținul lui timp disponibil, Rowan practică și alte sporturi, precum atletismul, artele marțiale sau rugby. Pe viitor băiatul plănuiește să urmeze o carieră în rugby.

Performanțele și antrenamentele lui Rowan pot fi urmărite pe conturile acestuia de Instagram (@rowo_strong) și YouTube.

image
image
image
image
image
image
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif
Papa Francisc copii Budapesta Vatican News jpg