Ea e femeia cu cel mai lung păr din lume! Nu s-a mai tuns de zeci de ani

Smita Srivastava (46 de ani) din Uttar Pradesh, India, a revendicat recordul mondial pentru cel mai lung păr. Podoaba capilară a femeii măsoară 236.22 cm. Ea a mărturisit că a fost inspirată de mama ei, ale cărei gene îi atribuie „creșterea sănătoasă” a părului, să nu se mai tundă de la 14 ani.

Smita Srivastava (46 de ani) are părul lung încă din copilărie (Foto: Guinness World Records)
Smita Srivastava (46 de ani) are părul lung încă din copilărie (Foto: Guinness World Records)

Smita a căutat să imite stilul actrițelor de la Bollywood, din anii '80, care aveau „păr lung și frumos”. „În cultura indiană, zeițele aveau în mod tradițional părul foarte lung. În societatea noastră, nu ești văzută cu ochi buni dacă îți tunzi părul, de aceea femeile obișnuiesc să îl lase lung. Părul bogat și lung sporește frumusețea”, a explicat Smita, pentru Cartea Recordurilor Guinness.

Îi ia trei ore să îl spele și să îl usuce

Srivastava a dezvăluit că își spală părul de două ori pe săptămână. Întregul proces – inclusiv curățarea, uscarea, descurcarea și coafarea – durează până la trei ore de fiecare dată. Femeia a spus că îi ia 30-45 de minute doar să-l spele, apoi îl usucă într-un prosop, înainte de a-și folosi mâinile pentru a-l descurca, ceea ce durează de obicei două ore. „Întind un cearșaf pe care îmi descurc părul în timp ce stau pe pat”, a mărturisit Smita. Odată ce părul ei este descâlcit și uscat complet, îl pieptănă înainte de a-l împleti sau de a-l prinde într-un coc.

Ulterior, Smita colectează orice fir de păr căzut din cearșaf și îl păstrează într-o pungă de plastic: „Nu mi-am aruncat niciodată părul în ultimii 20 de ani. Ideea de a arunca firele la gunoi mă întristează”. Uneori, se împiedică în propriul păr în timp ce merge, făcându-l să se rupă, așa că Smita are grijă să strângă și toate acele șuvițe rupte. Femeia a dezvăluit că oamenii care o văd sunt fascinați de părul ei lung și frumos: „Oamenii vin la mine, îmi ating părul, fac poze, își fac selfie-uri cu mine și se întreabă adesea despre produsele pe care le folosesc, deoarece părul meu este frumos.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net