El are cea mai lungă barbă din lume! Se împiedică în ea când merge

Sarwan Singh a ajuns, pentru a treia oară consecutiv, în Cartea Recordurilor Guinness, datorită bărbii sale extrem de lungi, care măsoară aproximativ 2,5 m. El a afirmat că nu și-a tuns niciodată părul facial, care este o mândrie a religiei din care face parte.

Sarwan Singh se mândrește cu barba lui (Foto: captură video)
Sarwan Singh se mândrește cu barba lui (Foto: captură video)

Sarwan Singh și-a bătut propriul record

Bărbatul de origine indiană locuiește în Columbia Britanică, din Canada, și este deja un „client fidel” al Cărții Recordurilor. Singh, care și-a crescut părul facial de la vârsta de 17 ani, și-a doborât din nou propriul record, miercuri. În 2008, barba lui Sarwan măsura 2,33 m, iar în 2010 ajunsese la 2,36 m. În 2023, barba sa a ajuns la aproape 2,5 m, mai exact 249,5 centimetri. Pentru ca recordul să fie oficial, regulile Guinness spun că deținătorul bărbii trebuie să-și păstreze părul natural, care este ulterior „măsurat când e umed, astfel încât buclele să nu afecteze lungimea măsurătorii”.

„E un dar de la Dumnezeu”

Interesant este că Singh, un sikh practicant (adept al unei secte mahomedane din cadrul hinduismului n.r), nu și-a tuns niciodată barba. „Barba este văzută ca unul dintre cele mai importante aspecte ale religiei noastre. Este foarte importantă pentru un sikh. E un dar de la Dumnezeu. Nu este o realizare personală”, a spus el, pentru site-ul Guinness.

Performanța de a avea o barbă atât de lungă nu vine fără sacrificii! Sarwan Singh are o rutină lungă de îngrijire care începe cu pieptănarea bărbii și spălarea ei. Acesta folosește șampon și balsam pentru fiecare șuviță de păr. Odată gata, este nevoie de încă 10 minute pentru a-și usca barba lungă, cu ajutorul unui prosop. Apoi, Singh își unge barba cu ulei și gel și o piaptănă, asigurându-se că nu o rupe și că distribuie uniform toate produsele de îngrijire.

Sunt binecuvântat că am fost ales să fiu persoana cu cea mai lungă barbă. Noi toți credincioșii sikh avem grijă de barba noastră, o creștem, o pieptănăm și avem o rutină zilnică de îngrijire. Mă simt cu adevărat norocos că eu sunt cel care are cea mai lungă barbă”, a mai spus Singh.

Sarwan spune că își iubește nespus de tare barba și nu a avut niciodată dificultăți cu întreținerea ei. De fapt, el și-ar dori să fie și mai lungă, iar de aceea încearcă să o îngrijească și să o întrețină cât poate de bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net