Ecuația banală ce le dă bătăi de cap românilor. Doar cei cu un IQ peste medie reușesc să găsească răspunsul corect în 10 secunde

Ecuația banală ce le dă bătăi de cap românilor. Doar cei cu un IQ peste medie reușesc să găsească răspunsul corect în 10 secunde. Rezolvă corect din prima încercare acest puzzle rapid de matematică. Vei avea nevoie de o bună cunoaștere a matematicii, de o doză mare de concentrare și de o minte analitică. Această ecuație de algebră îți va testa raționamentul logic și puterea de observație. Depinde de tine!

Ecuația banală ce le dă bătăi de cap românilor
Ecuația banală ce le dă bătăi de cap românilor

Ecuația banală ce le dă bătăi de cap românilor

Avantajul rezolvării acestor ecuații este că îți îmbunătățește considerabil abilitățile de gândire și raționamentul logic. Puzzle-urile matematice implică conceptele de bază de algebră, aritmetică, probabilitate, timp și distanță. Cu toate cunoștințele și formulele pe care le-ați dobândit la matematică, veți putea găsi cu ușurință soluția. Dar, uneori, trebuie să te bazezi mai mult pe puterea ta de observație și de gândire decât pe matematică în sine.

Problema zilei

Acesta este un exercițiu de ecuație simplă, în care numerele reprezintă o valoare care trebuie apoi folosită pentru a rezolva problema. Caii, cizmele de cowboy și potcoavele se numără printre vedetele acestui puzzle. Trebuie să încerci să rezolvi această ecuație algebrică găsind valorile fiecărui element. Crezi că poți rezolva rapid această ecuație? Pentru a simplifica sarcina și pentru a evita confuzia, cel mai bine este să desemnezi o literă pentru fiecare element: calul va fi X, potcoava Y și cizmele Z.

image

Răspuns corect!

Dacă ați constatat că rezultatul final corespunde cu numărul "41", atunci vă felicităm pentru mintea analitică extrem de pertinentă. Este răspunsul corect! Dacă te-ai blocat la anumite nivele și abilitățile tale matematice lasă de dorit, nu te vom tortura mai departe. Vom încerca să descompunem problema pentru tine, astfel încât să o poți vedea mai clar. Cei 3 cai valorează 30. Așadar, fiecare cal valorează 10 unități.

Un cal (10) plus două perechi de potcoave valorează 18. Dacă scădem 10 din 18, obținem 8. Împărțim 8 la cele două perechi de potcoave și obținem 4. Fiecare pereche de potcoave valorează 4.

Dacă scădem o cizmă dintr-o pereche de potcoave, obținem două, adică o pereche de cizme este egală cu 2. După ecuația finală (cizmă + cal x copită), trebuie mai întâi să înmulțim calul cu copita și apoi să adăugăm doar cizma. Răspunsul corect este 41.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net