Ecuația simplă care pune populația lumii în dificultate. Doar 15% reușesc să mute un băț de chibrit și să găsească răspunsul corect

Mulți dintre noi vom avea, cu siguranță, impresia că această provocare matematică este extrem de banală! Dar, imediat ce o vom examina mai atent, vom vedea că lucrurile nu sunt deloc atât de simple pe cât credeam inițial! Astfel, un simplu test cu chibrituri devine un examen de inteligență pe care multă lume îl pică!

Ecuația care pune probleme lumii / foto: littlethings.com
Ecuația care pune probleme lumii / foto: littlethings.com

Mai exact, doar 15% dintre oameni reușesc să rezolve această provocare matematică! Mai mult ca sigur că deja am mai văzut pe Internet teste de acest fel. Problema este una înșelător de simplă! Avem în față un calcul care, la prima vedere, pare foarte simplu!

După cum putem vedea, totul este format din mai multe bețe de chibrit. Provocarea este una clară: cum putem muta un singur băț de chibrit, pentru ca întreaga ecuație să devină corectă?

Din păcate, acesta este momentul în care cei mai mulți dintre noi începem să avem dificultăți! Iar motivul este faptul că, deși cifrele sunt unele foarte mici, testul este mult mai dificil de dus la capăt decât am crede!

Iar, în cazul de față, întrebarea este una simplă: cum putem muta un băț de chibrit pentru ca ecuația „6+4=4” să aibă sens?

Ei bine, dacă încă aveți probleme cu acest test amuzant, nu aveți de ce să vă faceți griji! Mai jos, puteți vedea exact care este răspunsul!

Cum putem rezolva problema

Răspunsul problemei / foto: littlethings.com
Răspunsul problemei / foto: littlethings.com

După cum putem observa, dacă stăm să analizăm problema, vom observa că ecuația nu este chiar atât de greu de rezolvat precum aveam impresia! Mai exact, tot ce trebuia să facem este să mutăm un băț de chibrit de la „+”, pentru a forma, din „6”, cifra „8”. Astfel, dacă vom face calculul, vom putea vedea că, într-adevăr, 8-4 chiar va rezulta 4!

Dacă nu ați reușit să rezolvați de unul singur acest test, nu aveți de ce să vă faceți griji! Internetul este plin de astfel de provocări matematice, ce sunt menite să ne țină mintea ageră!

Tot ce trebuie să faceți este să încercați să rezolvați cât mai multe astfel de provocări, pentru a căpăta experiență și pentru a vă menține mintea ageră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net