De ce trebuie să punem sare pe buretele de vase? Trucul ingenios care ne scapă de o mare problemă

În orice magazin am intra, cu siguranță vom găsi nenumărate produse de curățenie, care ne promit rezultate rapide și miraculoase. Însă, înainte să punem aceste produse în coșul de cumpărături am putea încerca să vedem cât de eficiente sunt unele trucuri banale de curățenie! Iar puțină sare pusă pe buretele de vase poate fi un truc mult mai eficient decât am crede.

Sarea este mult mai eficientă decât am crede
Sarea este mult mai eficientă decât am crede

Indiferent cât de multe produse de curățenie apar în comerț, în majoritatea cazurilor vom găsi un truc mult mai ieftin și natural, care ar putea oferi același rezultat. Ei bine, dacă punem puțină sare pe buretele de vase, vom avea o bucătărie mult mai igienică decât am bănui!

Deși poate părea ceva bizar atunci când auzim acest sfat, există o motivație foarte bună pentru care ni se sugerează să folosim sarea la curățenie! Ea are proprietăți antibacteriene, putând fi folosită pe post de dezinfectant, atunci când vrem să igienizăm eficient vasele în care mâncăm.

Astfel, sarea presărată pe buretele de vase va crea un mediu ostil bacteriilor, ce va putea scădea semnificativ riscul de contaminare a vaselor, atunci când le spălați.

Trucul ingenios pentru vase curate

Desigur, pe lângă sare, oțetul este un alt ingredient banal din bucătărie, care poate fi extrem de eficient la curățenie. Mai ales dacă îl combinăm cu sarea, vom avea un dezinfectant puternic, care va fi foarte eficient și la eliminarea grăsimilor și a resturilor de mâncare rămase în farfurii.

Pentru a combina aceste două ingrediente, trebuie doar să presărăm sare pe buretele de vase, apoi să turnăm oțet de vin pe acesta, până când întreaga suprafață este îmbibată în acest lichid.

Apoi, este foarte important să lăsăm buretele aproximativ 15 minute, pentru ca amestecul să penetreze cât mai adânc. După această perioadă, procesul trebuie repetat și pe cealaltă parte a acestuia. Apoi, trebuie să clătim puțin buretele cu apă și îl putem folosi!

Pentru a beneficia din plin de avantajele acestui truc ingenios, ni se recomandă să igienizăm buretele în acest fel cam odată pe săptămână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net