Suma maximă pe care un român o va putea plăti cu bani cash. Care va fi limita zilnică

Noul an vine cu schimbări importante pentru români! Începând cu data de 16 iunie 2024, urmează să intre în vigoare reguli noi în privința gestionării tranzacțiilor cu numerar, cât și a plății salariilor!

Ce se întâmplă cu banii cash
Ce se întâmplă cu banii cash

Potrivit celor de la adevarul.ro, aceste schimbări sunt reglementate de către Legea 406/2023. Românii mai trebuie să știe că aceste schimbări sunt introduse în legislație de către proiectul numit și Legea Banilor Cash, împreună cu Ordonanțele de Urgență 98/2023, cât și 115/2023. Potrivit acestora, se va impune o limită zilnică de 5.000 de lei pentru tranzacțiile în numerar efectuate între persoane fizice și juridice.

Pe lângă această limitare, proiectul legislativ mai include și o serie de reglementări în ceea ce privește soldul de casierie, cât și avansurile de decontare.

Se pare că, inițial, guvernanții concepuseră Legea 406/2023 doar pentru a interzice plata salariilor în numerar, însă ea a fost modificată la finalul anului trecut. Astfel, încă se va mai permite plata salariilor în numerar, însă, este oferită și opțiunea de a fi plătit printr-un cont bancar.

Ce se întâmplă cu banii cash în România

Mai mult decât atât, începând cu data de 16 iunie 2024, comercianții din țara noastră vor fi obligați prin lege să accepte măcar o modalitate de plată fără numerar, cum ar fi cardul de credit, debit, ori chiar și bonurile de masă.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că modificările legislative ar trebui să înceapă să fie aplicate în aproximativ jumătate de an, Premierul Marcel Ciolacu se declară circumspect în privința acesta. El a declarat că economia țării noastre nu ar putea reduce atât de drastic utilizarea banilor cash, mai ales în zonele rurale. Datorită acestui fapt s-au și justificat modificările pe care această lege le-a suferit, până în acest moment.

Proiectul de lege mai interzice, începând cu 1 noiembrie, încasările fragmentate în numerar pentru facturi a căror valoare trece de pragul de 1.000 de lei, ori 2.000 de lei, în cazul magazinelor de tip cash and carry.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net