Fructul banal care poate preveni apariția pietrelor la rinichi. E extrem de bun, dar românii îl ignoră

Ultima actualizare:

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că dieta este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. O mulțime de probleme de sănătate pot fi reglate dacă avem grijă ce punem în farfurie, iar când vine vorba despre reducerea riscului de pietre la rinichi, un fruct anume ne poate fi de mare ajutor: lămâia!

Lămâile sunt mult mai utile decât ne imaginam
Lămâile sunt mult mai utile decât ne imaginam

O dietă echilibrată ne va fi un aliat extrem de important în lupta împotriva problemelor de sănătate. Pe lângă faptul că vom putea să ne ținem sub control greutatea, toate alimentele au și unele avantaje (sau dezavantaje) pentru sănătatea organismului nostru, iar unele produse chiar ne pot ajuta în moduri la care nu ne-am aștepta niciodată.

Potrivit celor de la adevarul.ro, lămâile sunt mult mai bune pentru sănătatea noastră decât am bănui! Se pare că, datorită acidului citric pe care îl conțin, lămâile vor crește nivelul de citrat urinar. Astfel, urina suprasaturată va fi prevenită, iar riscul dezvoltării pietrelor la rinichi va scădea.

Potrivit studiilor, se pare că dacă am consuma zilnic 100 ml de suc concentrat de lămâie, amestecat cu apă, putem reduce riscul de a dezvolta această problemă de sănătate, care afectează undeva din 10% din populația lumii.

Beneficiile incredibile ale banalei lămâi

În plus, se pare că lămâile sunt bune și pentru o inimă sănătoasă. Compușii fenolici din acestea ne vor ajuta să ne menținem tensiunea arterială la un nivel optim, iar nivelul colesterolului LDL va scădea.

O singură lămâie ar conține undeva în jur de 30% din conținutul zilnic de vitamina C pe care trebuie să îl consumăm. În plus, acest fruct banal, care se găsește în casele tuturor românilor, poate fi de ajutor la prevenirea apariției unor boli precum arteroscleroza, afecțiune ce crește riscul unui atac de cord, cât și a unui accident vascular cerebral.

Iar partea cea mai bună este că lămâile sunt foarte sărace în calorii, așa că pot fi introduse fără problemă în orice tip de dietă. De asemenea, ele mai conțin potasiu, vitamina B6, cât și tiamină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net