Fructul banal care poate preveni apariția pietrelor la rinichi. E extrem de bun, dar românii îl ignoră
Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi că dieta este extrem de importantă pentru sănătatea noastră. O mulțime de probleme de sănătate pot fi reglate dacă avem grijă ce punem în farfurie, iar când vine vorba despre reducerea riscului de pietre la rinichi, un fruct anume ne poate fi de mare ajutor: lămâia!
O dietă echilibrată ne va fi un aliat extrem de important în lupta împotriva problemelor de sănătate. Pe lângă faptul că vom putea să ne ținem sub control greutatea, toate alimentele au și unele avantaje (sau dezavantaje) pentru sănătatea organismului nostru, iar unele produse chiar ne pot ajuta în moduri la care nu ne-am aștepta niciodată.
Potrivit celor de la adevarul.ro, lămâile sunt mult mai bune pentru sănătatea noastră decât am bănui! Se pare că, datorită acidului citric pe care îl conțin, lămâile vor crește nivelul de citrat urinar. Astfel, urina suprasaturată va fi prevenită, iar riscul dezvoltării pietrelor la rinichi va scădea.
Potrivit studiilor, se pare că dacă am consuma zilnic 100 ml de suc concentrat de lămâie, amestecat cu apă, putem reduce riscul de a dezvolta această problemă de sănătate, care afectează undeva din 10% din populația lumii.
Beneficiile incredibile ale banalei lămâi
În plus, se pare că lămâile sunt bune și pentru o inimă sănătoasă. Compușii fenolici din acestea ne vor ajuta să ne menținem tensiunea arterială la un nivel optim, iar nivelul colesterolului LDL va scădea.
O singură lămâie ar conține undeva în jur de 30% din conținutul zilnic de vitamina C pe care trebuie să îl consumăm. În plus, acest fruct banal, care se găsește în casele tuturor românilor, poate fi de ajutor la prevenirea apariției unor boli precum arteroscleroza, afecțiune ce crește riscul unui atac de cord, cât și a unui accident vascular cerebral.
Iar partea cea mai bună este că lămâile sunt foarte sărace în calorii, așa că pot fi introduse fără problemă în orice tip de dietă. De asemenea, ele mai conțin potasiu, vitamina B6, cât și tiamină.