Alimentul care te „suge” de energie. Te vei simți epuizat după ce îl consumi. Dr. Vlad Ciurea: „Moleșește activitatea cerebrală”

Pâinea reprezintă o prezență constantă în alimentația românilor, fiind consumată în diverse moduri: dimineața, alături de ceai, în sandvișuri sau însoțind o masă cu supă seară de seară.

Medicul Vlad Ciurea avertizeaza că pâinea nu trebuie mâncată în exces / foto: arhiva
Medicul Vlad Ciurea avertizeaza că pâinea nu trebuie mâncată în exces / foto: arhiva

Medicul Vlad Ciurea atrage atenția asupra impactului real al acestui aliment asupra sănătății.

Deși este un aliment de bază pentru mulți, pâinea poate avea și efecte adverse atunci când este consumată în mod frecvent.

Conform susținerilor medicului Ciurea, consumul regulat de pâine poate duce la scăderea nivelului de energie și poate anula chiar și efectele benefice ale cafelei.

Pâinea încetinește activitatea cognitivă

Se spune că pâinea poate încetini activitatea creierului, lăsând consumatorii fără energie și afectând procesele cognitive.

Conform neurochirurgului, evitarea consumului de pâine ar fi recomandată, în măsura în care este posibil, având un efect similar și în cazul cartofilor prăjiți.

Ciurea argumentează că pâinea, fiind un carbohidrat de bază, poate împiedica activitatea cerebrală și că, personal, nu a consumat acest aliment de aproximativ 10 ani.

El recomandă limitarea consumului de cartofi prăjiți în general, considerând că acest carbohidrat nu este benefic pentru funcționarea creierului.

Cum se păstrează corect pâinea

În ceea ce privește păstrarea pâinii, există indicații variate. Profesorul Margarethe A. Cooper de la Universitatea din Arizona menționează că, în cazul în care pâinea va fi consumată într-un interval scurt de timp, o opțiune ar fi să o păstrați pe blatul din bucătărie.

Totuși, în situația în care consumul se întinde pe o perioadă mai lungă și dacă mediul din bucătărie este cald și umed, în special în cazul pâinii de casă, se recomandă păstrarea acesteia în frigider pentru a preveni formarea mucegaiului.

Pâinea de casă, spre deosebire de variantele cumpărate din magazin, nu conține conservanți care să prelungească durata de viață a produsului.

Nutriționista Lisa Young, profesor la Universitatea din New York, adaugă că temperatura rece din frigider poate determina recristalizarea amidonului și poate usca pâinea, generând o aromă veche. Însă, învelind strâns pâinea în plastic și depozitând-o la rece, se poate încetini procesul de învechire al acesteia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jessica Simpson Eric Johnson GettyImages 459154050 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net