Secretele lui Chef Sorin Bontea pentru rețeta de pâine de casă

Pâinea este nelipsită de pe masa românilor, fiind unul dintre cele mai vechi și mai consumate alimente de către oameni. Bineînțeles, se poate pregăti chiar în propria casă, în mai multe varietăți. Deși există mai multe trucuri care te ajută să gătești cea mai bună pâine, rețeta bucătarului Sorin Bontea mulțumește pe toată lumea.

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea / Foto: Instagram
Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea / Foto: Instagram

Secretul lui Sorin Bontea pentru cea mai bună pâine de casă

Puține lucruri se pot compara cu aroma reconfortantă de pâine caldă, iar dacă eşti pasionat de bucătărie şi preferi să îţi faci singur pâinea, Sorin Bontea, fostul jurat de la cel mai cunoscut show culinar, „Chefi la cuțite”, a dezvăluit care este rețeta lui preferată de pâine de casă. Celebrul bucătar nu folosește decât un singur gram de drojdie. Totodată, este o rețetă foarte ieftină și gospodinele o pot prepara într-un timp foarte scurt.

Ce ingredient secret folosește Chef Bontea

Chef Sorin Bontea propune o rețetă inedită de pâine care are o crustă și un gust divin. Rețeta bucătarului presupune folosirea a cinci ingrediente, printre care și puțin ulei de măsline, folosit pentru a unge cutia în care se lasă coca pentru pâine la dospit. Astfel, vei avea nevoie de:

·        1 kg făină;

·        20 g sare;

·        1 g drojdie;

·        780 ml apă caldă;

·        puțin ulei de măsline.

Mod de preparare

1. Se amestecă într-un vas de bucătărie făina cu drojdia și sarea.

2. Se frământă amestecul câteva minute, cu grijă să nu facă cocoloașe.

3. Se lasă coca la dospit 30 de minute, într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund, acoperită, la temperatura camerei.

4. Se repetă procesul de împăturire de 4 ori, la fiecare 20 de minute.

5. Se lasă coca la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.

6. Se împarte coca în două părți egale și se împăturește trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru.

7. Se lasă coca la dospit încă 50 de minute, într-o cutie cu puțină făină pe margine.

8. Se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius și se introduce o cratiță de fontă în cuptor.

9. Se lasă cratița la încins în cuptor aproximativ 30 de minute.

10. Se pune aluatul dospit, în forma dorită, în cratița cu capac și se lasă 40 de minute în cuptor.

11. Se îndepărtează capacul de la cratiță și se mai lasă aluatul 15 minute în cuptor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net