Descoperire revoltătoare făcută de arheologi! Cum se făcea pâinea în Pompeii: „Cel mai șocant exemplu al sclaviei”. VIDEO

O brutărie în care sclavii erau închiși și izolați de lume, obligați să coacă pâine probabil toată ziua, a fost descoperită în ruinele orașului Pompeii, iar arheologii spun că acesta este cel mai șocant exemplu de sclavie din vechiul oraș roman.

O brutărie în care sclavii erau închiși, descoperită la Pompeii / foto: captură The Guardian
O brutărie în care sclavii erau închiși, descoperită la Pompeii / foto: captură The Guardian

Brutăria înghesuită, cu ferestre mici cu gratii din fier, era inclusă într-un conac care a fost descoperit în timpul săpăturilor din zona Regio IX din parcul arheologic Pompeii, din sudul Italiei, relatează The Guardian.

Dovezi noi despre viața sclavilor din Pompeii

Descoperirea oferă mai multe dovezi cu privire la viața de zi cu zi a sclavilor din Pompeii, adesea omiși de sursele istorice, dar care reprezentau majoritatea populației și a căror muncă a susținut economia orașului, dar și cultura și tradițiile.

Se presupunea că locuința era în curs de renovare când a fost distrusă de erupția Muntelui Vezuviu, în anul 79 d.Hr. Dar în ultimele luni, rămășițele a trei victime au fost găsite într-una dintre camerele brutăriei, ceea arată că locuința era ocupată.

Pe podeaua brutăriei au fost găsite marcaje folosite pentru a coordona accesul pentru sclavi și pentru animale. Casa era împărțită într-o parte rezidențială, împodobită cu fresce fastuoase, și brutăria, unde sclavii erau obligați să măcine cerealele pentru pâine.

Brutăria era complet izolată

Brutăria era izolată, iar singura ieșire ducea spre holul principal al casei.

„Este, cu alte cuvinte, un spațiu în care trebuie să ne imaginăm prezența unor oameni cu statut servil, pentru care proprietarul a simțit nevoia să restrângă libertatea de mișcare”, a declarat Gabriel Zuchtriegel, directorul Parcului arheologic Pompeii.

„Este cea mai șocantă față a sclaviei antice, cea lipsită de orice contact normal între oameni, în care sclavii au fost supuși la violență brută. Impresie este pe deplin confirmată de faptul că cele câteva ferestre mici erau asigurate cu gratii de fier”, a mai spus el.

În 2021, într-o vilă vastă din Civita Giuliana, o suburbie a orașului antic Pompeii, a fost găsită o cameră care fusese locuită de sclavi, în care erau trei paturi de lemn, o oală de noapte și un cufăr de lemn.

Rămășițele a două victime, despre care se crede că ar fi fost un stăpân și un sclav, au fost găsite în aceeași vilă, cu un an mai devreme. O expoziție dedicată sclavilor din Pompeii va fi deschisă în parcul arheologic începând cu 15 decembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net