Cele 3 trucuri ingenioase care ne ajută să stopăm pofta de mâncare. Ne ajută să slăbim rapid!

Ultima actualizare:

Pentru mulți dintre noi, începutul de an este și clipa în care ne hotărâm să începem o dietă și să dăm jos din kilogramele în plus adunate în timpul sărbătorilor. Din păcate, doar foarte puțini dintre noi reușim să nu cădem pradă ispitelor din farfurie! Iar pentru a avea mai multe șanse, experții ne recomandă trei metode pentru a ne concentra asupra dietei!

Trucurile care ne pot ajuta în timpul dietei / foto: Shutterstock
Trucurile care ne pot ajuta în timpul dietei / foto: Shutterstock

Pot părea destul de simple, însă potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că experții au reușit să demonstreze că aceste trei trucuri ne pot ajuta atunci când încercăm să slăbim!

Să ne gândim la lucruri distractive

Se pare că o greșeală ușor de făcut atunci când mâncăm mai sănătos este să ne concentrăm doar pe beneficiile pentru sănătate și nu asupra gustului bun. Dr. Kitlin Woolley, de la Universitatea Cornell, a vorbit despre acest fenomen.

„Recompensele imediate sunt factori mai puternici pentru perseverență decât recompensele întârziate. În mod specific, aducerea recompenselor imediate în alegerea activității - de exemplu, punându-i pe participanți să aleagă cel mai plăcut, mai degrabă decât cel mai util exercițiu sau punga de morcovi mai gustoasă, mai degrabă decât cea mai sănătoasă - crește perseverența”, spune aceasta, potrivit sursei citate.

Să ne facem planuri pe termen scurt

Se pare că vom rezista mai bine tentației dacă ne concentrăm asupra problemelor pe termen scurt pe care anumite produse ni le cauzează.

De exemplu, dacă vrem să reducem cantitatea de băuturi energizante pe care le bem, ar trebui să ne concentrăm asupra durerilor imediate de cap pe care le provoacă, nu asupra tensiunii arteriale, problemă care poate apărea doar pe termen lung.

Să ne gândim la recompense

Se pare că vom rezista mai eficient în fața unei farfurii de pizza, sau chipsuri, dacă ne oferim recompense în timpul dietei. Studiile au arătat că recompensele mici și regulate sunt mai eficiente decât cele mari și ocazionale.

„Dar există o întorsătură: recompensarea prea devreme poate avea efecte negative. Se pare că recompensele sunt mai eficiente atunci când oamenii trebuie să muncească pentru a le debloca, după care acestea devin regulate. 

Cu alte cuvinte, depunerea unui efort inițial în timp ce nu este recompensat, urmat de avantaje mici și continue, este cel mai eficient mod de a structura recompensele”, mai explică dr. Wolley.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net