Planta banală care ne poate îmbunătăți memoria. Românii o ignoră, deși e plină de beneficii

Mai toate alimentele pe care le avem în casă au întrebuințări și dincolo de bucătărie. Fie că este vorba despre curățenie, sau de diverse efecte asupra sănătății, aceste produse banale sunt mult mai versatile decât ne-am fi imaginat. Iar o plantă anume, pe care probabil o avem în casă chiar acum, poate fi foarte utilă pentru memoria noastră!

Rozmarinul este mult mai util decât am crede
Rozmarinul este mult mai util decât am crede

Cu siguranță că deja am auzit despre diferitele efecte pe care alimentele le au asupra organismului nostru. Iar aici nu vorbim doar despre lucrul cel mai evident, acela că greutatea noastră va fi schimbată de ce alegem să mâncăm, ci despre alt tip de beneficii asupra sănătății. De exemplu, o plantă banală ne poate fi de ajutor pentru a avea o memorie mai bună!

Este vorba despre rozmarin, un produs pe care probabil că deja îl avem în casă, iar dacă nu, el se poate cumpăra de la orice magazin din țară. Ei bine, se pare că atunci când este introdus în preparatele noastre, această plantă ar putea avea capacitatea de a ne îmbunătăți memoria!

Desigur, nu trebuie să exagerăm cu rozmarinul, deoarece o cantitate prea mare poate fi toxică pentru organismul nostru. De fapt, dacă cumva consumăm mult prea mult rozmarin, putem chiar să ne trezim cu o gastroenterită. Cum este mereu important atunci când vine vorba despre dieta noastră, echilibrul este cel mai important lucru.

Rozmarinul ne poate fi de ajutor pentru memorie

Se pare că specialiștii au reușit să stabilească faptul că rozmarinul, atunci când este consumat fie în mâncare, ori ca supliment, poate contribui la îmbunătățirea memoriei. O cercetătoare de la Universtatea Harvard, Uma Naidoo, a publicat un studiu care susține această teorie.

Desigur, această plantă rămâne benefică doar atât timp cât nu exagerăm atunci când vine vorba de cât de mult o consumăm. Însă, în cantitățile obișnuite pentru rețetele pe care le putem găsi pe Internet, rozmarinul nu doar că poate oferi un gust delicios mâncării, dar ne poate ajuta să ne păstrăm o memorie bună pentru o perioadă mai îndelungată din viața noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net