Schimbare majoră în sălile de sport. Instructorii ar putea fi înlocuiți de Inteligența Artificială

Sălile de fitness s-ar putea transforma într-un mod cu totul inedit, în scurt timp. Se pare că locul instructorilor obișnuiți ar putea fi luat de către Inteligența Artificială! Iar dacă acest scenariu vi se pare complet imposibil, ei bine, trebuie să știți că în Marea Britanie deja există săli de sport unde acest lucru se întâmplă.

Instructorii umani ar putea dispărea din săli / foto: Freepik
Instructorii umani ar putea dispărea din săli / foto: Freepik

Aplicațiile Inteligenței Artificiale par să se extindă în direcții cu totul neașteptate, față de cum ne imaginam noi că ar putea fi introdusă în societate această tehnologie. Acum, potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că în Marea Britanie, instructorii de fitness se află în vizorul acestei tehnologii, care deja îi înlocuiește, în unele săli de sport.

Programul a fost inventat de către cei de la Magic AI, fiind vorba despre un ecran tactic ce arată un videoclip cu un antrenor uman. „Când vă conectați, introduceți toate informațiile biometrice, iar apoi AI-ul generează un program personalizat, la fel ca un antrenor personal uman”, explică inventatorii acestei aplicații.

Instructorii de fitness pot fi înlocuiți de Inteligența Artificială

Mai mult decât atât, acest antrenor virtual poate urmări modul în care efectuații exercițiile cu ajutorul unor camere de luat vederi și vă poate oferi indicații. În plus, pe măsură ce persoana petrece mai mult timp la sală, el va concepe noi antrenamente, pentru a răspunde cerințelor clientului.

După cum ne putem imagina, nu toată lumea este entuziasmată de această tehnologie. Fizioterapeuta și profesoara de pilates, Esther Fox, a vorbit pe larg despre această tehnologie.

„Oamenii vor să vorbească cu cineva pe care îl cunosc și în care au încredere. Inteligența artificială nu este ceva ce aș vrea să folosesc în mod special. Când oamenii se simt ascultați și înțeleși, te ascultă – și fac ceea ce vrei.

Este o experiență foarte umană. Există foarte multă inteligență emoțională care intră în sănătate și fitness, pe care pur și simplu nu o poți înlocui cu inteligența artificială”, spune aceasta, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net