Vești proaste pentru turiștii români. O nouă taxă va fi implementată în Grecia

Vești proaste pentru românii care plănuiesc o vacanță în Grecia în această vară. Se pare că o taxă suplimentară urmează să fie introdusă între lunile martie și octombrie, taxă ce va porni de la un singur euro și poate ajunge chiar și la 10 pe noapte! Totul se calculează în funcție de câte stele are hotelul.

O nouă taxă se va aplica în Grecia / foto: Pixabay
O nouă taxă se va aplica în Grecia / foto: Pixabay

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că guvernul Greciei ar estima că, prin această taxă, se pot strânge undeva în jur de 300 de milioane de euro.

Acești bani ar urma să fie folosiți pentru a ajuta Grecia să treacă peste schimbările climatice din ce în ce mai severe. Această taxă nu va fi inclusă în tariful de cazare, iar dacă mergeți în Grecia în vacanță, va trebui să o achitați separat, odată ce ajungeți acolo.

Mai precis, dacă urmează să petreceți o săptămână în această țară, între lunile martie și octombrie, la un hotel de 5 stele, va trebui să scoateți din buzunar 70 de euro în plus. Pentru situațiile în care sunt rezervate apartamente de vacanță, autoritățile urmează să aplice un tarif fix de nu mai puțin de 1.5 euro pe zi.

Turiștii vor plăti o nouă taxă în Grecia

Iar dacă vă doriți ceva puțin mai exclusivist, trebuie să știți că pentru locuințele unifamiliale se va aplica o taxă fixă de 10 euro pe zi, la fel precum la hotelurile de 5 stele.

Cu toate acestea, indiferent de cât de pragmatică ar fi motivația guvernului grec pentru introducerea acestei taxe, nu toată lumea este încântată de noua măsură impusă turiștilor. Mai exact, se pare că specialiștii se tem că această taxă urmează să afecteze în mod negativ numărul de oameni care vor alege să meargă în Grecia în acest an.

Taxa este una sezonieră, fiind aplicată odată cu luna martie, până în octombrie. Iar indiferent de cât de mici ar fi sumele ce trebuie plătite, experții se tem că turismul în Grecia poate avea de suferit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net