Ejacularea feminină, un subiect tabu şi foarte puţin cunoscut

5 ianuarie 2018
article img
Foarte mulţi sexologi şi cercetători susţin că ejacularea feminină existăfoto: 123RF

Cum se face că nici până în prezent nimeni nu ştie cu siguranţă ce anume este. Foarte mulţi sexologi şi cercetători susţin că ejacularea feminină există, pe când cei din tabăra adversă afirmă că este pur şi simplu o chestiune de lubrifiere excesivă sau de urină.

Dovezi de tip anecdotic sugerează că multe femei deţin într-adevăr capacitatea de a ejacula. Oricine poate vedea, de exemplu, femei ejaculând pe YouTube. Este simplu de verificat! Din punct de vedere ştinţific, însă, nu este clar ce anume ejaculează doamnele respective.

Majoritatea discuţiilor medicale despre acest subiect se învârt în jurul prostatei feminine şi al punctului G. “Ţâşnitoarele”, aşa cum sunt poreclite femeile acestea, produc un volum mic de fluid limpede care conţine cantităţi infime de acid uric.

Fluidul nu seamănă cu urina şi nu miroase ca urina, iar analizele chimice desfăşurate în laboratoarele medicale au arătat că nu este într-adevăr urină. Gustul este aproape dulce. Fluidul în sine provine din canalele parauretrale în timpul orgasmului. Cercetătorii sexologi consideră că este secretat de glandele lui Skene.

Deşi mulţi bărbaţi şi cu siguranţă numeroase lesbiene apreciază că ejacularea feminină este destul de sexy, multe femei sunt stânjenite de actul acesta. Unele cred că este o incontinenţă urinară.