El e Indianul, motanul terapeut dintr-o clinică din Galați

Ultima actualizare:

    Indianul le ajută pe animăluţele bolnave să treacă peste traume
Indianul le ajută pe animăluţele bolnave să treacă peste traume

Inedit! La Spitalul Animalelor Orfane din Galaţi există un locatar mai puţin obişnuit: un motan terapeut. Veterinarii de la clinică spun că pisoiul le ajută pe animale să treacă peste traumele suferite.

Motanul a fost botezat „Indianul”, deoarece a fost salvat în urmă cu câţiva ani de pe platforma Combinatului Siderurgic, companie care are patroni din India de aproape două decenii. Pisoiul rănit a fost transportat la Spitalul Animalelor Orfane, din cadrul adăpostului „Ajutaţi-l pe Lăbuş”. 

Personalul medical a avut parte de o surpriză uriaşă: a observat că motanul se apropie de toate animalele care ajung cu probleme la spital. De când este la clinică, Indianul a devenit din pacient terapeut, iar acum este locatar permanent la Spitalul Animalelor Orfane. Motanul a dormit zile întregi cu o oaie rănită, a stat alături de alte pisici bolnave, dar şi de câini accidentaţi, care au suferit diferite traume. „Ştim că torsul pisicilor este relaxant şi ne eliberează de stres. Acest motan reprezintă un factor pozitiv pentru toate animalele care ajung în clinică”, dezvăluie Corina Grigore, administratorul adăpostului, pentru adevarul.ro. “Am observat că se ghemuieşte lângă ele, iar torsul lui calm le linisteşte şi le ajută să treacă mai uşor peste traume. Nu ştim exact ce le şopteşte, dar cu siguranţă este o terapie. Animăluţele se relaxează şi se simt mai bine în preajma lui”, adaugă administratorul. Personalul medical spune că Indianul este singurul animal care nu va fi dat spre adopţie, întrucât e considerat un membru al familiei. „Motanul terapeut ajută, practic, toate animalele care ajung la spital. Le strânge în jurul lui. Ne-a impresionat foarte mult prietenia dintre pisoi şi o oaie, a fost ceva incredibil. Indianul a stat lângă ea, a dormit multe nopţi alături, până oiţa s-a făcut bine. Stătea lângă ea şi când îi făceam perfuzii. A fost minunat, iar acum oiţa este bine”, povesteşte Lilu Gal, asistent veterinar la Spitalul Animalelor Orfane. 


    Indianul le ajută pe animăluţele bolnave să treacă peste traume
Indianul le ajută pe animăluţele bolnave să treacă peste traume
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net