Emoționant! Arnold Schwarzenegger a hrănit militarii săraci de Ziua Veteranilor! Ce au făcut politicienii

Ultima actualizare:

Arnold Schwarzenegger, 75 de ani, a făcut un gest cu adevărat emoționant cu ocazia Zilei Veteranilor, care se celebrează pe 11 noiembrie. Actorul a împărțit mâncare caldă militarilor în vârstă și săraci care au luptat pentru a-și apăra țara. Nici politicienii români nu au uitat de acest eveniment. 

Arnold Schwarzenegger a hrănit militarii săraci de Ziua Veteranilor
Arnold Schwarzenegger a hrănit militarii săraci de Ziua Veteranilor

Veteranii de război, una dintre cele mai defavorizate categorii sociale din SUA

Arnold Schwarzenegger, 75 de ani, a făcut un gest la care nu multe vedete de la Hollywood s-ar fi încumetat. Celebrul actor a poposit în comunitatea uneia dintre cele mai defavorizate categorii de cetățeni din SUA, veteranii de război, și le-a oferit mâncare. Militarii care și-au riscat viața pentru independența țării se întorc adesea de pe front cu sechele grave atât fizice, cât și psihice și cu sănătatea extrem de afectată, astfel că le este imposibil să se mai integreze în societate. Sistemul din SUA nu oferă niciun fel de ajutor veteranilor de război astfel că aceștia devin adeseori oameni fără adăpost. 

Mesajul important al lui Arnold Schwarzenegger, de Ziua Veteranilor

Ei bine, acolo unde sistemul social eșuează, reușește actorul Arnold Schwarzenegger. Celebrul star de Hollywood este și fost guvernator al statului California, așa că de Ziua Veteranilor a împărțit mâncare militarilor care au luptat pe front, înconjurat de o mulțime de oameni cărora nu le venea să creadă că o persoană atât de celebră face o faptă nobilă pentru oamenii simpli. Arnold a transmis și un mesaj foarte important, în care îi roagă pe cetățeni să se implice activ de Ziua Veteranilor și să ofere unui militar măcar o cafea, sau să intre în vorbă cu el. 

«De Ziua Veteranilor, arată-ți recunoștința față de un veteran. Fă-o de-adevăratelea, fără prostii de genul unei simple postări pe rețelele de socializare, ci ieși din casă găsește un veteran și cumpără-i o cafea sau niște mâncare, iar dacă nu ai bani, stai lângă el și purtați o conversație adevărată. Cu toții putem avea un impact. Odată ce faci o faptă concretă, atunci poți posta despre asta ca să inspiri pe alții.», a fost mesajul Arnold Schwarzenegger.

Nadia Comâneci a rezonat cu Arnold Schwarzenegger 

Nadia Comâneci a fost impresionată de gestul lui Arnold Schwarzenegger și a postat clipul la secțiunea de Instastory, pe contul personal de social-media, pentru a duce mai departe mesajul.

Nicolae Ciucă a dat mâna cu veteranii de război 

Politicienii din România au omagiat Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, prin intermediul unor mesaje pe rețelele de socializare. 

Nicolae Ciucă, premierul României, și-a exprimat admirația și respectul printr-un discurs în fața tinerilor militari în pregătire. 

«E o zi cu rezonanță pentru militarii Armatei Române – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații.

Respectul de care se bucură Armata României ȋn rândul partenerilor internaționali și ȋncrederea acordată de cetățeni li se datorează și lor și profesionismului care definește ȋntreaga noastră armată.

La nivel de Guvern, susținem continuarea procesului de modernizare a instituției, și ȋnzestrarea sa cu echipamente și tehnică moderne. Tocmai de aceea, ne-am asumat decizia de a crește alocarea bugetară pentru Apărare, de la 2% la 2,5% din PIB, ȋn 2023.

Aduc un omagiu tuturor militarilor care și-au pierdut viața ȋn teatre, ȋn numele țării și pentru țară, și sunt alături de familiile acestora. Respect și recunoștință tuturor veteranilor»

Eugen Orlando Teodorovici, imagini emoționante alături de veteranii de război

Senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici și-a împărtășit și el respectul față de militari, cu ocazia Zilei Veteranilor și pe lângă un mesaj în semn de omagiere a publicat mai multe imagini emoționante în care se află alături de veterani de război români, care au luptat pe front. 

«11 noiembrie – Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, cunoscută ca Ziua Armistițiului este data ce marchează încheierea oficială a Primului Război Mondial

Ziua în care cinstim sacrificiul militarilor răniți și ne înclinăm cu respect față de cei care au plătit cu viața. Ei sunt cei care au scris istoria României și continuă să aducă prestigiul țării noastre prin modelul lor de curaj, onoare și patriotism‼️

Respect şi cinste eroilor noștri»

image

Mircea Geoană a explicat explicația profundă a Zilei Veteranilor

Mircea Geoană, adjunct al secretarului general al NATO, a împărtășit un mesaj de recunoștință și respect și a explicat în detaliu semnificația profundă a Zilei Veteranilor. 

«Semnificația zilei de 11 noiembrie are o importanță aparte pentru români, profundă și valoroasă, în egală masură.

11 noiembrie - Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații, o zi ce marchează Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania. Astfel, lua sfârșit Primul Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Veteranilor le datorăm întreg respectul nostru și recunoștința. Le mulțumim pentru sacrificiul și curajul prin care ne-au apărat libertatea și au făcut posibilă România puternică de astăzi. Un aliat puternic al celei mai de succes alianțe politico-militare din istorie.»

image

Care a fost mesajul lui Marcel Ciolacu?

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a adus și el un omagiu de Ziua Veteranilor, prin intermediul unei postări pe contul personal de Facebook.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net