Este bine să rămâi într-o relație lipsită de dragoste doar de dragul copiilor?

image
Să rămâi într-o căsnicie nefericită înseamnă să le oferi copiilor tăi o lecţie greşită despre viaţăfoto: shutterstock

Cuplurile care nu mai sunt fericite, dar care au copii, depun adesea foarte mult efort pentru a-şi salva relaţia. Simt în mod intuitiv că este nevoie de securitate, stabilitate şi petrecerea timpului cu ambii părinţi şi nu vor să-şi priveze copiii de aceste beneficii semnificative.

Să rămâi, totuşi, într-o căsnicie nefericită înseamnă să le oferi copiilor tăi o lecţie greşită despre viaţă. Mulţi dintre cei căsătoriţi sunt conştienţi că lucrurile nu mai funcţionează şi cred cu tărie că ar trebui să pună punct mariajului, însă amână să ia această decizie din cauza copiilor, le este teamă să nu îi traumatizeze. A rămâne într-o căsnicie în care nu-ţi iubeşti partenerul/a, în care să simţi că te sufoci, nu este cea mai bună decizie.

Unul dintre cele mai groaznice lucruri pe care le poţi face pentru tine, soţul sau copiii tăi este să te prefaci că realitatea stă altfel. Să rămâneţi împreună de dragul copiilor este un lucru care îi va afecta negativ în viitor, deoarece chiar dacă nu crezi, cei mici îşi vor da seama de acest lucru şi vor crede că sunteţi nefericiţi din cauza lor.

Împreună cu partenerul tău trebuie să decideţi dacă vreţi sau nu să rămâneţi împreună. Dacă încă vreţi să încercaţi, apelaţi la terapia de cuplu şi faceţi amândoi eforturi. În cazul în care consideraţi că relaţia nu mai are şanse de reuşită, puteţi apela tot la un terapeut pentru a face despărţirea mai uşoară. În plus, copiii nu sunt afectaţi în general de faptul că părinţii lor nu mai dorm sub acelaşi acoperiş, ci din cauza stării de conflict dintre aceştia. Aşadar, dacă decideţi să vă despărţiţi, explicaţi copiilor că nu este vina lor şi că voi veţi fi în continuare o echipă când vine vorba de creşterea lor.

cub florin zamfirescu png
Adriana și Eliza Iliescu
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
jude law phillipa coan jpeg
Rica Raducanu, Facebook jpg
cub anca androne png
cub bromania png
Mutu şi Alexandra Dinu jpeg
Consulatul Rusiei la New York vandalizat FOTO Profimedia
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg